Състезателният глад все още е твърде голям в мен и

...
Състезателният глад все още е твърде голям в мен и
Коментари Харесай

Дирк Новицки: Имам голямо желание да продължа да работя в сферата на баскетбола

" Състезателният апетит към момента е прекомерно огромен в мен и имам огромно предпочитание да не преставам да работя в областта на баскетбола " - това съобщи 41-годишният Дирк Новицки в изявление за DPA.

Най-полезният състезател в Националната баскетболна асоциация за 2007 година постави завършек на спортната си кариера през предишното лято след 21 сезона с екипа на Далас Маверикс, само че продължава да вижда бъдещето си в баскетбола, въпреки и не безусловно като треньор.

" Мога да си показва, че един ден ще стана треньор, само че ми се желае да оказа помощ по някакъв метод и на Германия ", сподели Новицки, който живее в Далас.

" Разбира се, най-очакваният и натурален избор би бил да работя за Маверикс, само че въпреки доста хора да считат, че от мен би излязъл превъзходен треньор, аз персонално не виждам себе си на пейката, макар че не изключвам и подобен вид. Баскетболът откри ужасно доста благоприятни условия пред мен. Видях целия свят и претърпях ужасно доста неща, които нямаше да ми се случат, в случай че не беше спортът. Затова и желая да върна услугата по някакъв метод и се надявам, че ще мога да оставя нещо за бъдещето ", добави Новицки.

В кариерата си 213-сантиметровото тежко крило има 14 участия в " Мача на звездите " в НБА и шампионска купа за 2011 година, подплатена с наградата за " Най-полезен състезател " във финалната серия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР