Състезателката по спортна стрелба и почетен гражданин на Търговище Антоанета

...
Състезателката по спортна стрелба и почетен гражданин на Търговище Антоанета
Коментари Харесай

Антоанета Бонева - Костадинова е спортист на Търговище за годината

Състезателката по спортна пукотевица и почетен жител на Търговище Антоанета Бонева - Костадинова е най-успешният състезател на Търговище за 2020 година Нейният треньор Христо Маринов пък печели първото място при треньорите. Това дефинира анкетната комисия в класацията " Спортист на годината на община Търговище ", оповестиха от пресцентъра.

Комисията е формирана от публицисти, спортни деятели, общински съветници и специалисти от локалната администрация.

През годината Бонева-Костадинова се класира шеста на Европейското състезание във Вроцлав. Тя завоюва и първи места на Държавните шампионати с малокалибрен револвер и пневматичен револвер - микс.

Втора в класацията е съотборничката на Костадинова от клуб " Светкавица " Мирослава Минчева. През 2020 година тя завоюва квота за Олимпийските игри в Токио и зае 9 място на Европейското състезание във Вроцлав. Трети е гимнастикът на " Торнадо " Георги Стоянов.

Теодор Трифонов от клуба по спортна гимнастика на " Светкавица " е четвърти. Петото място е за състезателят по спортно насочване на " Вариант 5 " Иван Сираков. Шеста е Ивана Петрова от клуба по повдигане на тежести " Светкавица ". Яна Илиева, играч на клуба по насочване " Вариант 5 ", е седма. Осми е състезателят по спортна пукотевица на " Светкавица " Валентин Малакчиев. Иван Георгиев от клуба по свободна битка " Олимпиец " е девети. Неговият съотборник Леркан Мехмедов заема десетата позиция.

В категорията " Отбор на годината " първото място е за юношите старша възраст на Футболен клуб " Светкавица ", с треньор Иван Иванов. Момчетата до 12 година на Баскетболен клуб " Светкавица " пък са втори. Трети са футболистите от мъжкия тим на " Светкавица ".

Отличието " Млада вяра на годината " за играч до 12-годишна възраст се връчва на Александър Христов и Толга Танеров от клуба по спортна гимнастика " Светкавица ".
Заради противоепидемичните ограничения през тази година няма да се състои публична гала за награждаване на отличените. Във видео на фейсбук страницата на Общината кметът Дарин Димитров поздравява състезателите и техните треньори.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР