Състезателката от ансамбъла по художествена гимнастика на България Елена Бинева

...
Състезателката от ансамбъла по художествена гимнастика на България Елена Бинева
Коментари Харесай

Гимнастичка от националният ансамбъл прекрати кариерата си заради контузия

Състезателката от ансамбъла по художествена гимнастика на България Елена Бинева приключва кариерата си. Причина за това е травма, която не ѝ разрешава да се готви пълноценно и да взе участие в надпревари.

В момента Бинева не е част от ансамбъла, като в последните шест месеца лекуваше контузия в крайници. 19-годишната състезателка е международен и европейски първенец с ансамбъла. Тя е щерка на някогашния евродепутат Слави Бинев.

" За страдание 6-месечната и отмора и лекуване на контузията, която има не е дала нужния резултат, с цел да продължи натоварения подготвителен режим. След диалог на състезателката с президента на БФХГ Илиана Раева, с треньора си Весела Димитрова и родителите си е взето най-правилното решение за здравето на Ели Бинева, както и за бъдещата доста значима подготовка на народен тим дами ", оповестиха от българската федерация.

Самата Бинева добави, че проучванията са посочили, че " подобрението е напълно малко, а при още един напън следствията биха били непредотвратими ".

Това е второ отричане заради травма в ансамбъла по художествена гимнастика, откакто през предходната година Теодора Александрова се отдръпна, а на нейно място влезе Стефани Кирякова. След контузията на Бинева част от ансамбъла стана Ерика Зафирова, която досега беше играч самостоятелно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР