Състезателите по спортна гимнастика със Синдром на Даун Емилиян Костадинов

...
Състезателите по спортна гимнастика със Синдром на Даун Емилиян Костадинов
Коментари Харесай

Гимнастици със Синдром на Даун вече ще водят професионална подготовка в зала Раковски

Състезателите по спортна гимнастика със Синдром на Даун Емилиян Костадинов и Пламен Георгиев към този момент ще се приготвят професионално в Национална спортна зала " Раковски ".

Това стана допустимо след подписаното партньорство сред Българската федерация по гимнастика и Федерацията за приспособена физическа интензивност в България в лицето на олимпийския вицешампион Красимир Дунев и на Слав Петков.

Треньори на двамата спортисти ще бъдат лекар Здравко Куртев, учител в Национална спортна академия " Васил Левски " и интернационален арбитър и от някогашния играч, а в този момент треньор Даниел Алексиев.

" С подадена ръка може да стигнеш и върха... Партньорството на FAPA Bulgaria с Българска федерация по гимнастика дава опция на първите български гимнастици със Синдром на Даун Емилиян Костадинов и Пламен Грозданов да получат своята професионална подготовка в Национална спортна зала " Раковски ". Трудът на тези спортисти е не по-малък от фантазиите им да бъдат пълноценни хора и горделивост за страната ни ", написаха в страницата си в обществените мрежи от Федерацията за приспособена физическа интензивност.

Емилиян Костадинов е финалист на земя (шесто място) и на прескок (пето място) на Световното състезание по спортна гимнастика за деца със Синдром на Даун, което се организира в Италия през предходната година. На същия шампионат Радена Ангелова завоюва бронзов орден на финала на смесена успоредка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР