Състезателите и треньорите в спортната гимнастика освен успешни спортисти са

...
Състезателите и треньорите в спортната гимнастика освен успешни спортисти са
Коментари Харесай

Спортните гимнастици в помощ на благотворителни каузи

Състезателите и треньорите в спортната гимнастика с изключение на сполучливи спортисти са и хора с огромни сърца. Част от най-известните имена поддържаха няколко благотворителни дела с голямото предпочитание да допринесат за спасяването на човешки живот.

Един от най-успешните ни състезатели в близкото минало и в този момент треньор Филип Янев даде състезателен екип за сумата от 150 лв. за акцията на акцията на Стойчо Кръстев, който страда латерална амиотрофична склероза. Към момента Стойчо, е настанен в реанимация в болница Пулс,състоянието му е тежко. Необходимо е да бъде превозен с кола за спешна помощ в Турция.Болестта протича прекомерно бързо, мъчно му е да диша и да се храни.

Филип Янев е притежател на сребърен орден на прескок от европейското състезание в Дебрецен през 2005, европейски първенец за юноши от шампионата в Бремен 2000 година, 5-ти на прескок на олимпийските игри в Атина през 2004 година, медалист от международни купи, 6-то място на международното състезание в Мелбърн през 2005 година. Сега треньор в " Левски Спартак ", персонален треньор на най-хубавата ни състезателка сега Валентина Георгиева!

Самата Валентина Георгиева, дружно с нейната съотборничка Виктория Чакова се включиха в онлайн търгът, част от акцията “С обич за Наско ” в поддръжка на 4-годишния Наско, който е роден със съдово-венозна малформация зад дясното ухо. Необходимо е дълготрайно лекуване и две интервенции, които не се правят в България. Клиника European Vascular Anomalies насочиха първична оферта от 50 000 евро, която е непостижима за фамилията.

Валентина Георгиева, която е европейската вицешампионка за девойки на прескок от шампионата в Мерсин (Турция) през 2020 година подари златния си орден в многобоя от интернационалния шампионат в Нови Сад извоюван през 2017 година.

Младата ни вяра в спортната гимнастика Виктория Чакова също даде едно от златните си оценки за акцията. Търгът проведен от бронзовата медалистка с ансамбълът по художествена гимнастика от Игрите в Рио де Жанейро Ренета Камберова и Роксана Кирилова – президент на фондация „ С обич към теб “ ще продължи до 15.12.2022 година 18:00 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР