Състезатели в четири вида спорт ще представят Северна Корея на

...
Състезатели в четири вида спорт ще представят Северна Корея на
Коментари Харесай

Северна Корея изпраща състезатели в четири спорта в Пьончан

Състезатели в четири типа спорт ще показват Северна Корея на идните зимни олимпийски игри в Пьончан. Това заяви ръководителят на националния олимпийски комитет на страната Хий Бьом Лий.

По неговите думи страната ще бъде показана от състезатели във фигурното пързаляне, ски северни дисциплини, ски алпийски дисциплини и хокей на лед (жени).

Хий Бьом Лий съобщи още, че информацията от негова страна е била предадена на организационния комитет на Пьончан в сряда по време на срещата сред Северна и Южна Корея в граничния пункт Пханмунджон.

По-рано се смяташе, че ще има единен корейски тим в женския хокей, само че за момента този въпрос остава отворен. Също по този начин не се знае и каква тъкмо ще бъде броя на спортистите.

" По въпроса с точната численост, последното мнение е на МОК. От там пристигна и поканата за нашето присъединяване в Пьончан ", съобщи още ръководителят на олимпийският комитет на КНДР.

Игрите в Южна Корея стартират на 9 февруари и слагат началото на азиатския цикъл в семействата на олимпийски игри. През 2020 Токио ще одобри летните игри, а зимните през 2022-а ще бъдат в Пекин.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР