Състезанието се проведе на територията на ПГС Пеньо Пенев в

...
Състезанието се проведе на територията на ПГС Пеньо Пенев в
Коментари Харесай

Млади строители от Русе се надпреварваха в Националното състезание Най-добър млад строител

Състезанието се организира на територията на ПГС " Пеньо Пенев " в Силистра с теоретичният тест в дисциплини " Зидаярия " и " Сухо строителство "

На 13 и 14 март 2023г. Професионална гимназия по строителство " Пеньо Пенев " за четвърти път е хазаин на Регионалния кръг на надпреварата " Най-добър млад строител ". Началото бе обещано в комплекс " Данубе " от шефа на учебното заведение хазаин Марияна Биволарова. Присъстващите участници и посетители още от Русе, Варна, Шумен, Търговище и други градове бяха поздравени от инж. Ивелин Лозев - ръководител на Каарата на строителите в Силистра, както и от Майя Григорова от Регионално ръководство на образованието на МОН - Силистра.

Представен бе приветствен адрес от името на регионалния шеф инж. Николай Неделчев. В него се споделя:

" Поздравявам Ви с опцията да станете част от обичайно за строителната сфера съревнование, което ще излъчи най-хубавите, с цел да се показват почтено на финала на конкуренцията. Всички Вие, които сте стигнали с доста труд до този стадий имате куража да заявите себе си като бъдещи експерти. Покажете своите умения, проявете дисциплинираност, въображение и майсторство. И не на последно място – дано гостите от други градове да опознаят нашия античен град Силистра, с цел да бъде запомнен освен със надпреварата, а и със своите забележителности. Желая триумф на всички участници в надпреварата от името на държавната власт, която съставлявам в област Силистра! ".

На територията на учебното заведение е теоретичният тест в дисциплини " Зидаярия " и " Сухо строителство ", както и подготовката на паната за спортна дисциплинираност " Мазилки, шпакловки и бояджийски работи ". На другия ден са практическите надпревари.

Наскоро Министерският съвет реши нови 10 специалности да станат част от Списъка на предпазените от страната специалности от специалности за 2023/2024 образователна година. Седем от тях са от професионално направление „ Строителство “ – „ Строително дърводелство “, „ Строително тенекеджийство “, „ Вътрешни облицовки “, „ Покриви “, „ Метални структури “, „ Сухо строителство “ и „ Строител на релсови пътища и уреди към тях “.

С тях за предпазените от страната специалности от специалности стават общо 60. Това са специалности, които са неповторими като наличие и всяка от тях се преподава в не повече от четири учебни заведения в страната. Обучението по тях се прави по сбъднат държавен банкет в паралелка с минимум 9 възпитаници.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР