Състав на Софийския градски съд прекрати делото срещу журналиста и

...
Състав на Софийския градски съд прекрати делото срещу журналиста и
Коментари Харесай

Съдът прекрати делото срещу Огнян Стефанов заради противоречия в обвинението

Състав на Софийския градски съд приключи делото против журналиста и издател на уеб страницата Фрогнюс Огнян Стефанов поради несъгласия в обвинителния акт и го върна на прокуратурата за отстраняването им. Близо час съдията Руси Алексиев чете определението с претекстовете съгласно които нарушаванията не са отстраними в хода на процеса.

За по-малко от две години издателят на Фрогнюс, прочут с острокритичната си позиция към дейности на управляващите, се снабди с три обвинявания.

Прекратеното през днешния ден обвиняване е, че в интервала 2007-2010 година Стефанов е документирал сякаш фиктивно осъществена реклама /издал подправени фактури/ в интерес на " Слънчев бряг " АД, вследствие на което сдружението получило 132 000 лева Данък добавена стойност, без да му се поставят.

Съдът обаче откри, че в обвинителния акт са визирани и фактури, които не се вместват в интервала на договорите за реклама. Това е единствено едно от множеството посочени от съда несъответствия. Освен това прокуратурата не е стимулирала за какво дефинира фактурите като подправени.

Защитникът на Огнян Стефанов юрист Владимир Владимиров разяснява в коридорите, че обвиняването стъпва на изначално неправилна позиция, тъй като придвижва гражданско-търговски покупко-продажби на терена на наказателното право.

Пред прокуратурата в този момент има няколко разновидността за деяние: тя може да апелира прекратяването пред Апелативния съд, може сама да приключи делото, а може и да опита да в профил несъгласията. Обикновено се пристъпва към третия вид.

Огнян Стефанов е обичана цел на държавното обвиняване

Преди месец се снабди с обвиняване от Специализираната прокуратура " за сговор с юрист за подкупване на длъжностни лица " в интервала 2013 - 2014 година за да бъде избавено едно лице от наказателно гонене, само че не бе обявено името на лицето.

Отделно против Стефанов има формирано досъдебно произвеждане за укриване на приходи, още веднъж по показанията на главния очевидец на прокуратурата по делото КТБ Бисер Лазов и Юлия Илиева. Срещу него има и инспекционен акт на Национална агенция за приходите, който той е обжалвал пред административния съд.

Обяснението на Стефанов за правосъдните премеждия е сериозната позиция на уеб страницата му към редица дейности на прокуратурата и останалите управляващи.
-
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР