Състав на Провадийския районен съд уважи искането на прокурор от

...
Състав на Провадийския районен съд уважи искането на прокурор от
Коментари Харесай

Мъж, задигнал 3000 лева от игрална зала във Варненско, остава в ареста

Състав на Провадийския областен съд почете настояването на прокурор от Териториално поделение - Девня при Районна прокуратура - Варна и наложи мярка за неотклонение " задържане под стража “ на 39-годишен мъж от Провадия, притеглен към наказателна отговорност за незаконно лишаване на непознати движими движимости - пари, осъществено след приложимост на опасност.

Деянието е осъществено рано сутринта на 30 август 2022 година. М.М. влезнал в игрална зала в град Провадия, заплашил чиновник в обекта с оръжие и изискал от него да му даде наличните си пари. Уплашен, крупието изпълнило настояванията на 39-годишния обвинен. М.М. взел сумата от 3000 лв. и избягал от мястото на престъплението, като се укрил.

Мъжът бил открит на 2 септември в град Варна. Привлечен е към наказателна отговорност за закононарушение по член 198, алинея 1 от Наказателен кодекс и е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ случая прокурор от Търговско отделение - Девня при Районна прокуратура – Варна с оглед довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение.

Съдът в Провадия почете претекстовете на прокуратурата, че закононарушението, осъществено от М.М., е с висока степен на социална заплаха и, в случай че не бъде арестуван, обвиненият може да се укрие или да извърши друго закононарушение. Друг претекст за настояването за налагане на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража “ е, че наказването, планувано в закона за това действие, е " отнемане от независимост “ за период от три до 10 години, което е спомагателна причина обвиненият да изиска да избяга от наказателно гонене.

Определението на съда предстои на обжалване пред Окръжния съд във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР