Състав на Окръжния съд в Смолян отложи за следващото заседание

...
Състав на Окръжния съд в Смолян отложи за следващото заседание
Коментари Харесай

Отложиха делото за присвояване на 1,2 млн. лева, по което обвиняем е и бившият кмет на Неделино


Състав на Окръжния съд в Смолян отсрочи за идващото съвещание делото за заграбване на над 1,2 милиона лв., обвинен по което е някогашният кмет на Неделино Стоян Беширов, оповестява БНР.

Съдът не даде ход на делото поради неявявяване на огромна част от подсъдимите, които са общо 9, както и на техни бранители.

Окръжният прокурор Недко Симов изясни: " Съществената причина е, че един от подсъдимите е претърпял случай и вследствие на това му е влошено здравословното положение, приказваме за подсъдимия Беширов. От неговия бранител е постъпила молба, с която уведомява съда, че здравословното положение на нейния подзащитен не разрешава присъединяване му в правосъдно съвещание. Това е уважителна причина и държавното обвиняване също взехме такава позиция, че това е процесуална спънка за предоставяне ход на делото - в негово неявяване и в неявяване на другите неявили се подсъдими и надлежно бранителите им. "

Общо 8 каузи са постъпили в Окръжната прокуратура в Смолян от Специализираната прокуратура, единствено една от тях - делото Беширов, е в правосъдна фаза.

Останалите са на досъдебна фаза. Разпределени са на съответните наблюдаващи прокурори. Разследването по тях продължава, уточни още окръжният прокурор Недко Симов: " Това дело е предизвикателство поради това, че има фактически доста подсъдими, чиято незаконна предприемчивост е взаимно обвързвана. Видяхте, че сме определили двама наблюдаващи прокурори ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР