Състав на Окръжния съд в Кюстендил поставови условна присъда за

...
Състав на Окръжния съд в Кюстендил поставови условна присъда за
Коментари Харесай

Условна присъда за жена, предоставила неверни данни пред ДФ Земеделие

Състав на Окръжния съд в Кюстендил поставови условна присъда за 62-годишна жена от гр. Рила, която се призна за отговорна в даване на погрешни сведения за приемане на евросредства в земеделието. Определението е дефинитивно. 

Обвиняемата Н. Н. се признава за отговорна в това, че на 17 юни 2019 година в Общинска работа по земеделие - Кочериново, като юридическото лице, показала погрешни сведения, в заявление за подкрепяне 2019 год. с приложена таблица на употребяваните имоти, като декларирала, че употребила по Схема за единно заплащане на повърхност, Схема за преразпределително заплащане, Схема за заплащане на селскостопански практики, които са удобни за климата и околната среда - зелени директни заплащания, Подмярка - планински региони, Подмярка - други, Схема за обвързано подкрепяне за плодове (основна група), за 48 имота с обща повърхност 235,96 хектара, находящи се в землищата на разнообразни обитаеми места в Кюстендилска област, и че към датата на подаване на заявката те са отговаряли на изискванията за поддържане на земята в положително земеделско и екологично положение, с цел да получи средства - 163 312,06 лева от фондове, принадлежащи на Европейския съюз - Европейски фонд за гарантиране земеделието (ЕФГЗ) и такива, предоставени от Европейския съюз на българската страна - Европейски аграрни фонд за развиване на селските региони.

Обвиняемата  би трябвало да заплати направените по делото разходи в размер на 6 205,40 лева. 

Държавна фирма " Земеделие " -Кюстендил е от първите, в случай че не и първият клон, в страната изпратил сигнал за нарушавания по взимане на евросредства в земеделието до Европрокуратурата, споделиха чиновници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР