Състав на Окръжния съд в Хасково постанови решение, с което

...
Състав на Окръжния съд в Хасково постанови решение, с което
Коментари Харесай

Съдът в Хасково екстрадира турчин, търсен в Германия за трафик на хора

Състав на Окръжния съд в Хасково постанови решение, с което позволява осъществяването на Европейска заповед за арест (ЕЗА) и предава на Германия турски жител, издирван за трафик на хора.

Ялчин Акурт (47 г.) бе арестуван на 18 юли на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево при опита си да влезе в България от Турция. Съдът го задържа в ареста до същинското произвеждане по екстрадиция.

От изложените в ЕЗА обстоятелства се открива, че лицето е взело участие с друго в превеждане против възнаграждение на повече от 20 турски и афганистански жители, които са били качени в началото на границата сред Турция и Сърбия в товарен автомобил, след което със същото транспортно средство са ги транспортирали през Словакия и Чехия до Федерална република Германия.

Уточнено е, че изискванията, при които мигрантите са били превозени, са представлявали заплаха за техния живот и здраве, защото пътуващите са били ситуирани върху необезопасени дървени стойки в товарната зона на транспортната комбинация.

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг. Съдът постанови и задържане под стража за лицето до фактическото предаване на лицето на немските управляващи, допълват от съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР