Състав на Окръжния съд в Хасково допусна изпълнението на Европейска

...
Състав на Окръжния съд в Хасково допусна изпълнението на Европейска
Коментари Харесай

Съдът в Хасково екстрадира в Белгия двойка, отвлякла собствените си деца

Състав на Окръжния съд в Хасково позволи осъществяването на Европейска заповед за арест /ЕЗА/ и постанови екстрадиция в Белгия по отношение на двойка, отвлякла и държала повече от 5 дни отнетите им лични деца, оповестиха от Съдебната палата.

Мъжът Х. Д. - белгийски жител и дамата Ф. Т. - турска гражданка с белгийска карта за престояване бяха арестувани на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево " с децата си на 26 декември и оставени под арест. Те са упрекнати от управляващите в Кралство Белгия - съд в Лиеж, че като родители на четири малолетни деца са ги "отвлекли, незаконно лишили от независимост и задържали на заложници ".

При вземането на мярката за неотклонение на двамата са били показани документи, съгласно които двойката е била лишена от наставнически права и невръстните са били дадени на приемни родители поради "причиняване на вреди на психическата и физическата валидност на децата ".

От съда акцентират, че посоченото закононарушение е наказуемо в Белгия с оптимален период на наказване "лишаване от независимост " от една до пет години и санкция, а в случай че виновният е с лишени наставнически права, пандизът може да бъде избран на минимум три години. Освен това актът на Х. Д. и Ф. Т. подхожда на квалифицирано като "престъпление " действие и съгласно българския Наказателен кодекс, написа още в решението на съда.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР