Състав на Окръжния съд в Добрич призна наказателно постановление на

...
Състав на Окръжния съд в Добрич призна наказателно постановление на
Коментари Харесай

Българин влезе в заведение в Германия без Ковид документи и получи глоба

Състав на Окръжния съд в Добрич призна наказателно разпореждане на способените управляващи в град Бремерхафен, Германия, с което е наложена санкция на български жител.

Н.С. е глобен за това, че на 3 декември 2021г. в град Бремерхафен е влезнал в заведение без да покаже удостоверение за изцяло имунизиране или за преболедуване от COVID-19, изискуемо по закон, съобщи. 

Деянието е квалифицирано като административно нарушаване по Закон за административните нарушавания, Наредба за предпазване от ковид на провинция Бремен и Закон за предотвратяване от инфекции. С постановлението, влезнало в действие на 22
януари 2022г., на българския жител, е наложена санкция от 150 евро, като са му били предоставени и процесуалните разноски в размер на 28.50 евро.

Делото в Окръжен съд – Добрич, е формирано след изпратено от немските управляващи искане за признание на постановената финансова глоба. Съдебният състав реши, че не са налице учредения за отвод и българският гражданин следва да заплати 349 лв., равностойни на общата глоба от 178.50 евро. Решението на Окръжния съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен период.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР