Състав на Апелативния специализиран наказателен съд продължи наложената мярка за

...
Състав на Апелативния специализиран наказателен съд продължи наложената мярка за
Коментари Харесай

Съдът пази живота и здравето на Стайко Стайков с домашен арест

Състав на Апелативния профилиран углавен съд продължи наложената мярка за неотклонение " домакински арест " против сина на алкохолния необут Миньо Стайков - Стайко Стайков.

По този метод съдът не одобри настояването на прокуратурата за постановяване на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ". Стайко Стайков се яви на днешното съвещание на съда, помагайки си с патерица и с маска на лицето.

Мотивите на магистратите, с които не оставиха Стайков за непрекъснато в ареста са, че здравословното положение на обвинения не разрешава да са наложи по-тежката мярка за неотклонение. Решението на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Обвинението против Стайков-син е за присъединяване за проведена незаконна група, основана за разпространяване на акцизни артикули без бандерол, пране на пари и данъчни закононарушения, както и за данъчни закононарушения за близо половин милион лв..

Припомняме, че последното правосъдно съвещание в края на януари се гледа при закрити врата, а прокуратурата изиска да бъде назначена нова осморна съдебно-медицинска експертиза, касаеща здравословно положение на обвинения. Също тогава, Специализираният съд наложи мярка " домакински арест " на Стайко Стайков. Причината за решението на съда е " да се резервира неговият живот и здраве ".

Стайков се снабди с ново обвиняване за данъчни закононарушения за близо половин милион лв.. След близо 5 месеца търсене Стайко Стайков изненадващо се появи - той потърси помощ в УМБАЛСМ " Пирогов " с травми по главата и тялото.

Той призна, че е бил станал жертва на похищение. Малко по-късно Стайков беше изместен в Министерство на вътрешните работи болница, където бе под защита.

Вчера той влезе във фокуса на медиите, тъй като охранители на Стайкови пробвали да влязат в болничното заведение и да го пазят, вместо служителите на реда.

Адвокатът на Стайков разяснява за какво клиентът му не се е предал на органите на реда, откакто е бил разгласен за търсене. По думите му той не се е чувствал добре и е изпитвал боязън за живота си.

От Министерство на вътрешните работи обявиха, че няма данни Стайко да е напускал страната. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР