Състав на Апелативен съд – Варна днес разгледа жалба срещу

...
Състав на Апелативен съд – Варна днес разгледа жалба срещу
Коментари Харесай

Обжалват във Варна 30-годишна ефективна присъда за две убийства на възрастни хора

Състав на Апелативен съд – Варна през днешния ден прегледа тъжба против 30-годишна ефикасна присъда на Оценка за съвместимост – Търговище, произнесена по отношение на Атанас А., приет за отговорен за две убийства на възрастни хора, осъществени посредством палежи, с цел да се прикрият кражбите от домовете им, оповестяват от пресцентъра на институцията. 

``
реклама
Пресслужбата на Апелативен съд – Варна напомня, че през м.юли предходната година, при изискванията на кратко правосъдно разследване, за осъществените две умишлени убийства Окръжният съд в Търговище присъди на 20 годишния обвиняем пожизнен затвор, който размени с наказване 30 години отнемане от независимост при непоколебим режим. Първата правосъдна инстанция е присъдила общо 100 000 лева обещетение на околните на починалите мъже. Близо 15 000 лева са присъдените разходи, направени както в хода на досъдебното произвеждане, по този начин и пред Оценка за съвместимост – Търговище, включително и 4750 лева обещетение за нанесените имуществени вреди.
Първото от действията било осъществено на  1 август 2017 год. в с.Здравец, община Търговище. Атанас проникнал в дома на 81-годишния А.П. и откраднал 60 лв. и две тонколони. В кръчмата на селото подсъдимият дочул, че старецът се оплакал за осъществената кражба и решил да си отмъсти. Възползвал се, че старецът се прибрал в дома си пиян и задремал, и на 12 против 13 септември 2017 година Атанас влезнал в дома му още веднъж. Намерил 40 лв., по-късно запалил движимостите в дома на възрастния мъж, който изгорен при пожара. 
Със същата цел на 14 против 15 октомври 2017 година Атанас проникнал и в дома на 85-годишния Т.И. Намерението му било да открадне от възрастния мъж машини и стоманени принадлежности, както и парите от пенсията му. Възрастният мъж усетил нашествието в дома си и разпознал нападателя. Атанас го блъснал в главата, по-късно запалил цигара и я хвърлил върху вестници и облекла, които разпилял при тършуването за пари. След като огънят бил сподавен, било намерено мъртвото тяло на стареца. 
След изговаряне на присъдата и привеждането на подсъдимия в пандиза, той изпратил до прокуратурата писмо, в което разкрил, че имал съизвършител. Днес изиска от апелативния съд да понижи размера на присъденото му наказване. За разлика от него, представителят на държавното обвиняване намира, че присъдата на Оценка за съвместимост – Търговище е обективна и стимулирана.
Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в 2- месечен период.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР