Състав на Административен съд – Хасково обяви за недействителен резултата

...
Състав на Административен съд – Хасково обяви за недействителен резултата
Коментари Харесай

Съдът обяви за недействителен резултата от вота за общински съветници в Димитровград

Състав на Административен съд – Хасково разгласи за нереален резултата от изборите за общински съветници в община Димитровград на 29 октомври 2023 година, разгласен с решение на Общинска изборна комисия – Димитровград, оповестиха от Съдебната палата.

Съдът е установил нарушавания на изборната процедура, които са трансформирали изборния резултат, изразен в разпределението на мандатите за общинските съветници. Той е открил, че повторното броене на бюлетините в две секции е посочило съществуване на разлика от три действителни гласа, които не били отразени в интерес на КП " България на районите " в секционните протоколи. Съответно политическата мощ не е била включена в разпределението на мандатите. Тя има полагащ ѝ се мандат в Общинския съвет, се показва в правосъдното решение.

Българска телеграфна агенция напомня, че на съвещанието по делото на 16 ноември стана ясно, че преразпределението на мандатите в органа на локалното самоуправление зависи от една противоречива бюлетина, която не доближава на обединението да покрие общинската изборна квота. В последна сметка, магистратите са я признали за годна.

Решението предстои на обжалване пред Върховния административен съд в седемдневен период от съобщаването му.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР