Също така, в послание за той призова украинците да се

...
Също така, в послание за той призова украинците да се
Коментари Харесай

Зеленски припомни Буча: Светът никога не забравя цената на тази б...

Също по този начин, в обръщение за той прикани украинците да се пазят от съветската експанзия.

 

" Сега няма нощ или ден, когато съветският гнет да не се пробва да разбие живота ни ", сподели Зеленски в обява в обществените мрежи.

" Нека всички молебствия за отбрана от злото бъдат чути през днешния ден. Нека вярата да сплоти всички положителни сърца и да укрепи тези, които пазят домовете си. И дано същинският мир да се приближи за цялата ни Украйна и за всички нации, които страдат от войни ", уточни още Зеленски.

 

" Това е война от международно значение. Това е война за правото на нашата страна да съществува, както и за правото на живот на всеки човек. Това е война за достолепието на нашия народ и на всяка нация, която търси личната си орис. Това е война, която би трябвало да попречи на всеки да дръзне да се трансформира в звяр по отношение на другите.

А телата на нашите хора, които бяха открити по улиците на Буча, демонстрираха, че никой в света не може да остане настрани от тази борба. Защото точно тук, в Украйна, посредством отбраната на нашите хора, на нашия живот и на нашата страна, човечеството побеждава.

За да отприщи сходни експанзии против другите, Русия първо унищожи личния си морал и трансформира насилието и омразата в своя идеология. Такива системи не се стопират просто по този начин. Те се стопират със мощ. Единството ги стопира. Решителността и разбирането на това, което желаят да унищожат, е това, което ги стопира.

Благодаря на всички по света, които в действителност ни оказват помощ. Слава на нашия мощен народ, на нашите воини! Слава на всички, които пазят човечеството и живота! Слава на Украйна! ", написа украинският президент.

 

В ранните часове на днешния ден, като задачите бяха основно обекти на енергийната инфраструктура.

 

Украинските военновъздушни сили оповестиха, че са прехванали 18 от 27 атакуващи дронове, ракети и крилати ракети, само че управляващите оповестиха, че някои от тях са поразили задачите си.

 

Един човек почина в Лвов в западната част на страната при офанзива против енергийна инфраструктура.

 

Десетки хиляди останаха за известно време без ток в региона на. За спирания на електрозахранването се оповестява и в други елементи на страната.

 

Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по бройка съгласно формалното броене в Украйна през 2001 година В самия град Одеса живеят към 50-60 хиляди българи. Най-голямото плътно българско население е концентрирано в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски регион.

Одеса е една от главните цели на съветската експанзия в последните месеци. Смята се, че задачата на Русия е да отдели Украйна от Черно море, да завземе пътищата ѝ в морето ни.

 

ФрогНюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР