Същевременно розовите домати“ са някакъв странен сорт, а общото между

...
Същевременно розовите домати“ са някакъв странен сорт, а общото между
Коментари Харесай

Аман от розови домати

Същевременно „ розовите домати “ са някакъв чудноват вид, а общото сред тях е, че нямат никакъв усет и се разкашкват

Розовият домат, който е желан от 90% от клиентите, се оказва много комфортен за ментосване от търговците. Като подобен се таксува всеки по-светъл вид домат, което развързва ръцете на продавачите да ни пробутват всевъзможни домати на галактически цени от порядъка 6-7 лв. за кг посред юли.

Същевременно „ розовите домати “ са някакъв чудноват вид, а общото сред тях е, че нямат никакъв усет и се разкашкват. Всеки втори на сергиите по пазарите лепва етикет „ розов домат “. А каква в действителност е истината, по този начин и не се схваща.

Макар продавачите да ви заливат с хвалби за стоката си в множеството случаи доматът, който си купувате на цена от най-малко 5-6 лева./кг, се оказва елементарен култивиран домат. Едва когато си извършите салатата у дома разбирате, че сте дали парите си напразно. За търговците е ясно – поради обстоятелството, че розовият домат от години държи висока цена, най-лесно е да окичиш етикет „ розов домат “ и да го гарнираш с висока цена. За задачата търговците въпреки всичко залагат на сортове, които значително наподобяват розовия домат.

Другият проблем е, че в нередки случаи прехваленият „ розов домат “ омеква в границите на час, което значи, че до момента в който го занесете до у дома той към този момент е станал на каша. Това евентуално е и повода, заради която доста от продавачите не разрешават да си избирате сами, а в това време подреждат пред вас доматите в най-хубав тип, до момента в който в торбата ви блъскат всевъзможни отпадъци. В нередки случаи сърцевината на менте „ розови домати “ е цялостна с бели израстъци, които не стават за ястие.

Производителите поучават купувачите когато имат подозрения за стоката, да накарат търговеца да я разреже, с цел да видите сърцевината. В случай, че имате подозрение, че ви пробутват менте „ розов домат “, по-добре си купете типичен червен домат.

Източник: Уикенд
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР