Съществуват опасения, че ураганът Иън може да наводни район на

...
Съществуват опасения, че ураганът Иън може да наводни район на
Коментари Харесай

Иън може да предизвика екологична катастрофа във Флорида

Съществуват опасения, че ураганът Иън може да наводни регион на Флорида, където Съединени американски щати добиват по-голямата част от фосфатните торове , което ще докара до приключване на рискови субстанции в локалните реки и езера, бие паника Би Би Си.

В региона на Тампа се намират великански басейни с боклуци, получени при производството на торове, в открити езера, известни като " стекове ".
 Ураган остави 1 млн. души без ток във Флорида
Ураган остави 1 млн. души без ток във Флорида

Властите вземат ограничения

По данни на AP News в тези уреди се намират над един милиард тона отпадъчни води . Природозащитниците предизвестяват, че те могат да бъдат уязвими от наводнения през идващите часове и дни.

Два стека, в това число този, който предходната година изпусна 215 млн. галона нечиста вода в залива на Тампа, се смятат за най-застрашени от преливане.

Едното от двете уреди има потенциал единствено за 24 инча (60 см) превалявания, до момента в който другото може да получи единствено 9,4 инча (23 см), преди да прелее.

Тъй като Иън прорязва Флорида, прогнозите са, че в районите на щата ще паднат към 18 инча (46 см) дъжд.
 Ураганът Иън удари Флорида
Ураганът Иън удари Флорида

Властите вземат ограничения

Антъни Рейнс, синоптик от Националния център по ураганите, сподели пред Би Би Си, че ще минат дни, до момента в който се получи ясна визия за степента на вредите, породени от урагана.

Но едно нещо е несъмнено, сподели Рейнс: " Ще бъде пагубно ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР