Съществуват много теории зад това дали може да се постигне

...
Съществуват много теории зад това дали може да се постигне
Коментари Харесай

Възможна ли е трайна ремисия на диабет тип 2

Съществуват доста теории зад това дали може да се реализира трайна ремисия на диабет вид 2 в действителни условия.

На тазгодишната среща на Европейската асоциация за проучване на диабет в Хамбург, Германия, се разискаха опциите за лекуване на диабет вид 2, и се постави под въпрос дали може това заболяване да бъде изцяло спряно.

Един от препоръчаните разновидности дава безапелационен отговор, че диабет вид 2 може да бъде изцяло спрян. Професор Рой Тейлър от университета в Нюкасъл, Англия, твърди, че благодарение на нискокалорийна диета диабет вид 2 може да влезе в трайна ремисия. По думите му диабет вид 2 е болест, породена от натрупвания на мазнини в черния дроб и панкреаса, които посредством нискокалорийната диета се отстраняват, надлежно лекувайки организма от болестта.

За да се потвърди теорията на проф. Тейлър е извършено научно проучване, където се преглежда дали ниско-калорийната диета в действителни условия в продължение на 12 седмици води до трайна ремисия на диабет. Според резултатите ремисията може да се реализира в границите на 12 седмици и тя се дължи най-много на загубата на непотребните мазнини в организма. Поддържането на непотребните мазнини е обвързвано с поддържането на здрав организъм, само че при повторното струпване на килограми още веднъж могат да се следят признаци на диабет вид 2. Професор Тейлър твърди, че насъбраните мазнини в черния дроб пречат на хормона инсулин да извършва вярно функционалността си, и че водят до натрупвания в панкреаса, заради което хормонът стопира да се секретира вярно.

На срещата се е говорило и срещу тази доктрина. Проф. Камлеш Хунти от университета в Лестър, Англия, е срещу концепцията, че диабетът може да се в профил. По думите му премахването на непотребните мазнини не може да бъде трайно и в някакъв миг те ще се възвърнат от организма. Промени в равнищата на хормоните въздействат на апетита, което води до повторното струпване на мазнини. GLP-1 рецепторните агонисти са ефикасни в постигането на ремисия на диабет вид 2, само че ремисията зависи от това дали медикаментите се одобряват постоянно, написа puls.

Най-дълготрайната ремисия може да бъде реализирана посредством интервенции за намаляване. Стомашният байпас да вземем за пример понижава размерите на стомаха, което трансформира метода, по което се понижават и количествата храна, които можем да погълнем, преди да сме заситени. Според научни проучвания една-трета от хората, които са минали през такава или сходна интервенция, са в ремисия от диабет вид 2 даже и след 15 години.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР