Съществуват много начини, по които вашата котка е способна да

...
Съществуват много начини, по които вашата котка е способна да
Коментари Харесай

5 начина, по които котката казва: „Обичам те!“ и как да й отвърнете със същото

Съществуват доста способи, по които вашата котка е способна да изрази мощната си обич към вас, само че в този момент ще се спрем на някои от най-характерните от тях. Добре е да ги знаете, с цел да й отвърнете със същото.

Котката примигва постепенно

Вероятно сте забелязали, че от време на време котката постепенно премигва, до момента в който ви гледа. Този жест въобще не е инцидентен и се назовава „ котешка целувка “. Всъщност, това е метод за изложение на доверие. Посланието може да бъде преведено като нещо от рода на „ Чувствам се добре и не желая да се караме “. В света на хищниците бавното премигване е израз на цялостно доверие и респективно – обич. Ако желаете да отвърнете със същото, премигнете и вие на собствен ред.

Котката търка муцунката си във вас

Ако писаната ви бута с главичка, потърквайки бузата си в лицето, ръката или крайници ви, значи, че тя ви смята за член от фамилията. На муцунка й са ситуирани жлези, които отделят феромони. Въпреки че ние не съумяваме да ги осезаем, котките знаят, че търкайки се в нас, ни обгръщат с „ другарски “ мирис. Чудесен метод да отговорите на жеста е като почтително да се оставите да ви „ маркират с обич “.

Котката се търкаля в краката ви

Това също се смята за бездънен израз на обвързаност и доверие. Лягането по тил допуска разкриване на коремчето, а то е едно от най-уязвимите места. Отвърнете като погалете животното постепенно по гърба – започнете от главичката и продължете чак до опашката. Повечето котки се разтапят от благополучие при подобен масаж. Важно е единствено да не прекалявате, защото някои проучвания на учените сочат, че галенето на котката нон стоп може да й аргументи стрес.

Котката спи до или върху вас

Ако котката си легне в краката ви или върху вас, това също е знак за огромна обич. Не я пъдете. Оставяйки я да спи до вас й показвате, че вие също я обичате.

Котката споделя плячката си с вас

Ако в леглото ви се появи някоя мъртва мишка или друго животно, това е знак за голяма обвързаност. Животното демонстрира, че го е грижа за вас, тъй като сами няма по какъв начин да си набавите такава храна. То ви възприема като член на нейното семейство, който просто не знае по какъв начин да ловува. Помъчете се да не крещите доста мощно и наложително похвалете котката за проявата на угриженост.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР