Съществуват малко неща, които хвърлят един пътуващ чужденец в културата

...
Съществуват малко неща, които хвърлят един пътуващ чужденец в културата
Коментари Харесай

Колоритна Индия и животът там от една различна гледна точка - местните таксита

Съществуват малко неща, които хвърлят един пътуващ чужденец в културата на който и да е град, повече от един пряк контакт с локално такси. В Индия, където придвижването по пътищата няма правила и закони, това прекарване е същинско премеждие.

Един странник приковава вниманието ни към иконите на такситата в тази страна - Premier Padmini, преди да е станало прекомерно късно. Автомобилите, модел Premier Padmini, въведени през 1964 година /и създавани под лиценз на Fiat/, бързо се трансформират в изчезващ тип, след приемането на закон през 2008, който прави противозаконна използването и не разрешава да останат на улицата, коли по-стари от 25 години.

Дъги Уолъс прекарва към една година в документиране на водачите и пасажерите в такситата, които като че ли капсулират, както вътре, по този начин и извън, безредната сила на най-гъсто обитаемият град в Индия, Мумбай. Неговата работа е комбинация от живота на улицата и документална снимка, която постоянно прекосява границата сред това, което е действително и на пръв взор скандално.

Фотографът съумява да улови неповторимата просвета в страната в серия от фотоси, озаглавена " Road Wallah " / " Слуга на пътя " /. Уолъс споделя, че човешкото държание стимулира фотографиите му в този случай, който е освен снимане на живота от вътрешната страна в индийските таксита, само че също по този начин е и отразяване тежкото състояние на водачите, на другояче колоритния транспорт. Шофьорите постоянно работят на 24-часови смени и даже спят в такситата: " Wallah " / " прислужник " / е хинди дума, означаваща " отговорник ".

" Аз ги назовавам Боливуд кабини, " споделя той, което би могло да бъде отпратка и към двата обекта, с меродавен жанр на фотографията.  " Моята работа е съобщение за днешната разрастваща се просвета в резултат на световната комерсиализация, въздействието, което това оказва върху свободното ни време и туризма в международен мащаб, както и неизбежните последствия от корпоративното и брандово владичество. ", написа на уеб страницата си Уолъс. " През моя обектив аз се пробвам да трансформира казаното в обществено духовитост, рецензия и хумористична винетка, това е, което ме подтиква. "

 50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73

 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР