Съществуват хора, които могат да ви кажат какво са яли

...
Съществуват хора, които могат да ви кажат какво са яли
Коментари Харесай

Щом забравяте - значи сте свръх интелигентни

Съществуват хора, които могат да ви кажат какво са яли за закуска преди шест месеца и две седмици. Има хора, които затварят вратата след себе си и виждат в същия миг, че са си не запомнили ключа вътре.

Ако спадате към втората категория имаме положителни вести за вас: забравянето може да е знак, че сте изключително интелигентни. До това умозаключение стигат учените Пол Франкленд и Блейк Ричардс от университета в Торонто.

Като част от проучването те откриват, че старите мемоари в мозъка са безусловно „ задраскани “ от новите. Това значи, че за нас е по-трудно да помним старите си усещания. Причината е много елементарна. Паметта служи за усъвършенстване на процесите на взимане на решения. Така че не става въпрос толкоз за основаване на видео на живота ни, до което да имаме достъп когато и да е. По-скоро би трябвало да се поучим от протичащото се и въз основа на него да вземаме рационални решения.

„ За мозъка е значимо да не помни ненужни детайлности и вместо това да се концентрира върху нещата, които ще ни оказват помощ да вземаме решения в действителния свят “, изяснява Ричардс в изявление пред CNN.

Така че в случай че мозъкът постоянно записва нови мемоари върху остарели това е добър знак.

Но би трябвало да внимавате: „ Ако забравяте доста повече от естественото това е знак за терзание. Но в случай че сте човек, който понякога не се сеща за някоя детайлност евентуално това е знак, че паметта ви е идеална и работи напълно вярно. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР