Съществуват градове в Европа, които задължително трябва да посетите около

...
Съществуват градове в Европа, които задължително трябва да посетите около
Коментари Харесай

Ето кои са най-красивите коледни базари в Европа

Съществуват градове в Европа, които наложително би трябвало да посетите към коледните празници, в случай че желаете да усетите коледния дух напълно. Повод за това са освен обилните украси, осветяващи улиците като бял ден, приповдигнатото въодушевление, само че и популярните коледни базари, известни с дългогодишните си обичаи. Подбрахме за вас едни от най-красивите и най-знакови коледни базари.

А ето и кои са те:

Залцбург, Австрия

Родният град на Моцарт е ситуиран на двата бряга на Залца и за разлика от огромните европейски столици, не е натоварена туристическа дестинация. Покрит със сняг, градът е обаятелен, а коледните базари, славещи се като едни от най-забележителните и кокетни базари в Европа, са ситуирани в подножието на крепостта Хоензалцбург, която се извисява над остарелия град.



Берлин, Германия

Един от най-атрактивните базари в Германия е Gendarmenmarkt christmas market. Той предлага шеметни осъществявания на танцьори, артисти, акробати и жонгльори.



Страсбург, Франция

Това е най-старият коледен базар в Европа, който носи името „ Christkindelsmärik”. Той се намира в Страсбург, Франция, и е отворен през 16-и век. Типичните дървени павилиони са ситуирани освен към Страсбургската катедрала, само че съвсем из целия град. Посетителите постоянно ще намерят нещо, което ще е по усета им. Пълно е с обичайни сувенири, изкусителните национални специалитети и класическия френски сладкиш “Bûche de Noël”. Не е инцидентно, че в последните години градът дава мощна поръчка и за един от най-красивите коледни базари в Европа.



Копенхаген, Дания

Паркът, който е дом за най-старите атракции в Европа, всеки декември предлага още едно развлечение за посетителите. Цялото място се преобразява и трансформира в зимна приказна градина, осветена от хиляди светлинки.



Прага, Чехия

В градът на 100-те кули базарите са отворени в дните от края на ноември до началото на януари. Разположени са нормално на остарелия градски площад, Вацлавския площад и на Хавелския пазар в остарелия град. Звучат коледни песни, ухае на греяно вино и обичаен сладкиш. Къщичките са окъпани в блестящи светлини и дарове, а от тях се носи примамливият мирис на чешка бира.



Дрезден, Германия

„ Striezelmark” е най-старият коледен базар в Германия. Предлагат се ръчно направени стъклени декорации, керамика и тъкани и типичните за района коледни ястия. Във втората неделя на декември на базара си дават среща майстори на сладкиши от всички краища на страната.



Виена, Австрия

Мястото, до което неустоимият мирис на glühwein с канела, ванилия, кардамон, джинджифил, мед и карамфил, ще ви води, е площадът пред Кметството. Там преди повече от 700 години е положено началото на Christkindlesmarkt. Това е и най-популярният коледен базар в Европа. Дървените къщички оферират най-различни изкушения – от такива за ядене до изящни ръчно-изработени стъклени играчки за елха.



Йорк, Англия

Великолепни коледни артисти, улични музиканти и актьори, приветстващи гостите от съвсем всяко ъгълче на базара. Посетителите биват посрещани и от огромен брой занаятчии, които освен оферират своите произведения, само че и показват по какъв начин се създават те.



Болцано, Италия

Красива зимна приказка, която би трябвало да бъде забелязана и почувствана онлайн. По традиция базарът предлага занимания за цялото семейство – куклени театри, екскурзии в конски каруци, странствуване в дребни влакчета и безпределно доста вкусни и изкусителни лакомства.



Будапеща, Унгария

Традиционно коледният базар в унгарската столица се организира на централния площад " Ворошмарти ". Типични за унгарските базари са и украшенията от сушени цитрусови кори или сушени плодове, които отдалече наподобяват на гирлянди за елха. В Будапеща е разрешено да се оферират единствено ръчно направени от локални занаятчии предмети. Предлага се и наложителната за такива места вкусна храна, концерти, театрални и куклени постановки и светлинно шоу.


Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР