Съществуващият жилищен сграден фонд е достатъчен да поеме населението, което

...
Съществуващият жилищен сграден фонд е достатъчен да поеме населението, което
Коментари Харесай

Няма нужда от нови жилища в София

Съществуващият жилищен сграден фонд е задоволителен да поеме популацията, което към този момент живее в Столична община, както и това, което съгласно демографските прогнози се чака да се засели в общината в околните десетилетия. Това демонстрира разбор на поемния потенциал на жилищните територии, направен от Софияплан.

София няма потребност от спомагателни нови терени за жилищно строителство на зелено от позиция на жилищен потенциал, а от всеобщо възобновяване на съществуващия жилищен фонд и повишение на неговата приложимост.

При нужда от увеличение на потенциала е значимо фокусът, напъните и вложенията да бъдат съсредоточени върху старите индустриални терени и множеството необитавани жилища. Необходимо е Столична община да проучва и разпознава в детайли потребностите, дефицитът, проблемите и методите за деяние, въз основата на което да сътвори общинска жилищна тактика, написа още в разбора.

Финансовата досегаемост до жилище през последните 10 години се усъвършенства, като данните демонстрират, че съотношението цена/доход понижава. Основната причина e дребното (средно 10%), само че непрекъснато нарастване на междинната заплата в столицата през последните 20 години, както и сривът на цените на парцелите и ненапълно на наемите след финансовата рецесия през 2008 година. Макар и трендовете да са позитивни, действително процентният дял, който един гражданин на столицата би трябвало да отдели по отношение на междинната месечна заплата за наем е над 40% (България е на предпоследно място след Гърция в Европейски Съюз по този показател), а по отношение на квадратен метър при покупка на жилище към 100% от междинната заплата.
 Няма потребност от нови жилища в София

 Няма потребност от нови жилища в София

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР