Съществуването на професионалния спорт без наличието на фенове е една

...
Съществуването на професионалния спорт без наличието на фенове е една
Коментари Харесай

Автограф на артикул с логото на Федерер? Удоволствието е изцяло за Рафаел Надал

Съществуването на професионалния спорт без съществуването на почитатели е една невъзможна задача и всички доста добре си спомняме какъв брой тягостна беше ситуацията по кортовете, когато бяхме в разгара на Covid-19 пандемията и конкуренциите се организираха пред празни трибуни. Както обаче знам, то всички последователи имат своите желания към дадени спортисти и в същото време не са толкоз благоразположени към други състезатели.

Поначало феновете на тениса са възпитали нужния поведенчески етикет у себе си и изрично са една от най-културните публики в света на спорта, само че постоянно е имало хора, които участват на събитията с единствената цел да предизвикат играчите и по този метод са опетнявали реномето на великата игра.

Подобни зрителски вмешателства са безчет, започвайки от почтеното напиване на старата дама, която стана сензация по време на Откритито шампионати на Австралия преди две години, защото се осмели да покаже междинен пръст на Рафаел Надал и стигнем до най-неприятния случай в миналото, а точно намушкването с нож на Моника Селеш от страна на психичноболния Гюнтер Парке, който прави това, тъй като е голям почитател на Щефи Граф и желае да отстрани вечно една от нейните огромни съпернички.

Вчерашният ден обаче ни даде една надалеч по-забавна интерекация сред тенисист и последовател, като в основната роля се оказа Рафа Надал. Испанецът таман беше завършил с следващата си подготвителна сесия в Мелбърн и обръщаше внимание на своите фенове, когато пред него беше извадена шапка на неговия главен съперник през кариерата му - Роджър Федерер.

Както знаем, то 22-кратният първенец от Шлема и Маестрото се трансфораха от противници в положителни прители през последните няколко години, а Федерер помоли точно Матадора да застане един до друг с него на корта а последния му мач в кариерата по време на тазгодишния Laver Cup.

Изглежда всички тези условия накараха испанецът да не съзре никакъв акт на насмешка или провокация към него, тъй че той реагира на създалата се обстановка с усмивка и незабавно удостои шапката със своя подпис.

Rafael Nadal antrenman sonrası bir hayranının Roger Federer şapkasını imzalıyor
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР