Съществува опасност oбщина Пещера да обяви бедствено положение след 1

...
Съществува опасност oбщина Пещера да обяви бедствено положение след 1
Коментари Харесай

Община Пещера е изправена пред обявяване на бедствено положение

Съществува заплаха oбщина Пещера да разгласи бедствено състояние след 1 януари поради невъзможността да се извозват битови боклуци до районното хранилище край Пазарджик. Това заяви кметът на общината Николай Зайчев пред радио „ Фокус ". По думите му повода за това е, че Регионалното хранилище за битови боклуци край Пазарджик към момента няма определен реализатор, който да дава отговор за неговата активност, откакто състезанието беше обжалван.
„ От 1 януари всички сметища в страната се закриват. Преди дни имахме среща с кметове на други прилежащи общини. Големият проблем е, че е обжалвано решението за избор на реализатор на Регионалното хранилище и към момента не е определен подобен. При това състояние в деяние влиза регионалният шеф, който може да разгласи бедствено състояние за 7 дни и по-късно да го удължи до 1 месец. Ние подписахме протокол, с който в случай че до края на годината няма реализатор, регионалният шеф ще разгласи бедствено състояние, с цел да можем ние като община да спазим Закона за ръководство на отпадъците. И защото нямаме подготвеност за сметосъбирането и сметоизвозването през идната година, няма да има покачване на таксата за битови боклуци ", посочи Зайчев.
Той сподели още, че oбщина Пещера приготвя доста огромна осведомителна акция за разделно събиране на сметта. Ще бъде закупена и техника за това.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР