Съществува опасност две детски клиники в Националната кардиологична болница има

...
Съществува опасност две детски клиники в Националната кардиологична болница има
Коментари Харесай

Не достигат сестри в детски клиники на Националната кардиологична болница



Съществува заплаха две детски клиники в Националната кардиологична болница има заплаха да затворят порти, в случай че не се намерят медицински сестри, които да работят в тях. Оказва се, че в границите на последната година Детската кардиохирургия и Детската кардиология в болничното заведение са генерирали недостиг в границите на половин милион лв.. Причината, съгласно лекарите е неостойностени клинични пътеки, по които лечебното заведение работи.

Медицинските сестри не доближават за реализиране на естественото лекуване на деца със сърдечни проблеми в болничното заведение.

Ръководителят на Клиниката по детска кардиология проф. Анна Кънева сподели, че в тя има две отделения и би трябвало да се попълни щатът от медицински сестри с 20 квалифицирани подготвени фрагменти, съобщи Дарик.

Директорът на лечебното заведение проф. Марио Станкев посочи, че трудът на медицинските сестри е извънредно незадоволително остойностен поради спецификата и сложността на тяхната работа. Ако имаме едни добре финансирани клинични пътеки, считаме, че можем да се оправим, добави той. Проблемите не завършват с това, добавя кардиохирургът доктор Стоян Лазаров.

Лечебното заведение има проблем от няколко месеца с действието на уред, който би трябвало да бъде в операционната. "Такъв уред коства сред 130 000 и 160 000 лв. и ние не можем да си го позволим, тъй като това първо, се калкулира като загуба - негативен финансов резултат, на идващия ден, откакто сме го купили. След това ни се води обезценка в идващите 30 години и всичко това води до спомагателен отрицателен резултат. В края на краищата ние не смеем нищо да създадем, тъй като това се отразява върху фонд "Работна заплата ", сподели той.

Председателят на парламентарната здравна комисия доктор Даниела Дариткова даде обещание да лобира пред съответните институции за разрешаването на проблемите в лечебното заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР