Съществува една специална категория евтини китайски продукти, когато нискокачествен или

...
Съществува една специална категория евтини китайски продукти, когато нискокачествен или
Коментари Харесай

Блогър показа китайско компютърно захранване с блок от железни стърготини за увеличаване на теглото

Съществува една специфична категория евтини китайски артикули, когато нискокачествен или несъответстващ артикул се пробва да се показа за нещо стойностно. Един от участниците в конференцията сподели тъкмо такова зареждане в Reddit. Това е зареждане за личен компютър за фиктивни 500 W. Отвън то има не най-евтиния външен тип и прелестно тегло, което е един от косвените признаци за добра вътрешна продуктивност.

Вътре има железен блок, който наподобява на закрит екраниран трансформатор. В реалност обаче вътре в този блок има някакъв отпадък с стоманени стърготини, които придават в допълнение тегло. Самото устройство е направено по напълно опростена скица, няма отбрана и употребява най-евтините съставни елементи.

Самият блогър разяснява това необичайно устройство по следния метод:

„ Това въобще не е 500W PSU. Всъщност надали бих го нарекъл PSU. Той няма входна отбрана, няма изходна отбрана, не наподобява да има OCP контролер (бихте видели шунтовете) или каквото и да е друго, от което се нуждае един PSU. По дяволите, няма кондензатор от клас Y, няма ограничение на пусковите импулси и съм съвсем сигурен, че тези два резистора не са разрядни резистори.

Ако сумирате изходния му ток, той може да даде 168 вата при 12 V, 70 вата при 5 V и 43 вата при 3,3 V, което ви дава 281 вата. Това е нормалната обща стойност за 250-ватов захранващ блок: Само че на етикета му написа, че е 500 вата!

Обърнете внимание, че той няма никакви маркировки за сходство с нормативните условия. Ако го включите, обезсилвате застраховката на компютъра си, а в случай че го продадете, нарушавате закона “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР