САЩ знаят със сигурност, че сирийското правителство държи Остин Тайс,

...
САЩ знаят със сигурност, че сирийското правителство държи Остин Тайс,
Коментари Харесай

Байдън призовава Сирия да помогне за връщането в САЩ на отвлечен преди 10 години репортер

САЩ знаят " сигурно ", че сирийското държавно управление държи Остин Тайс, кореспондент и някогашен американски морски пехотинец, липсващ в Сирия от 2012 година, и молят за помощ за връщането му вкъщи, съобщи президентът Джо Байдън, представен от ДПА.

Отбелязвайки 10 години от пленничеството на Тайс, Байдън съобщи, че " за администрацията му няма по-голям приоритет от връщането на американци, които са държани като заложници или непозволено арестувани в чужбина ".

През лятото на 2012 година Тайс отпътува за Сирия, с цел да отразява войната като публицист на свободна процедура за „ Вашингтон пост “ и други издания. Американски чиновници считат, че той е бил арестуван на контролно-пропускателен пункт на сирийските управляващи югозападно от Дамаск на 14 август същата година. Шест седмици след изгубването му се появява видеоклип, за който се твърди, че го демонстрира към този момент като заложник.

" Знаем сигурно, че той е бил арестуван от сирийския режим. Многократно сме желали от държавното управление на Сирия да работи с нас, с цел да можем да върнем Остин вкъщи. На десетата годишнина от отвличането му приканвам Сирия да постави завършек на това и да ни помогне да го върнем вкъщи ", съобщи Байдън.

Представители на администрацията на Байдън обявиха, че работят с " откровеното разбиране ", че Тайс е жив. Сирийското държавно управление отхвърля да знае къде се намира американеца или какво е положението му.

Също по този начин в изказване държавният секретар Антъни Блинкън съобщи, че Съединени американски щати не престават да " изискват " от сирийските публични лица " да признаят задържането на Остин и на всеки различен американски жител, арестуван в Сирия, което е отговорност според интернационалното право и значима стъпка за обезпечаване на тяхното освобождение ".

Специалният делегат на президента на Съединени американски щати по въпросите на заложниците, Роджър Карстънс, " ще продължи да си взаимодейства със сирийското държавно управление " в съгласуваност с Белия дом, Държавния департамент и правоприлагащите органи, сподели Блинкън.

В началото на май Байдън организира среща с Марк и Дебра Тайс в Белия дом, с цел да обсъдят случая със сина им.

" Заставаме на страната на многочислените близки на Остин и няма да се успокоим, до момента в който не върнем Остин вкъщи. Десет години са прекомерно, прекалено много време ", сподели Байдън.

Семейство Тайс не беше намерено незабавно за коментар, показва ДПА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР