САЩ явно са успели да убедят своите съюзници от НАТО,

...
САЩ явно са успели да убедят своите съюзници от НАТО,
Коментари Харесай

Комерсант: САЩ търсят от НАТО подкрепа, за да скъсат ракетен договор с Русия

САЩ очевидно са съумели да убедят своите съдружници от НАТО, че Русия е нарушила Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват (ДРСМО), написа " Комерсант ". Във вторник се чака външните министри от страните от алианса да одобряват в Брюксел изказване с внезапна рецензия против дейностите на Москва, оповестява съветският вестник, представен от Българска телеграфна агенция.

По-рано редица европейски водачи осъдиха решението на президента Доналд Тръмп за излизане на Съединени американски щати от този контракт. И с цел да трансфорат позицията на Вашингтон в позиция на целия Северноатлантически съюз, американците започнаха нещо, което пет години бяха избягвали: споделиха със съдружниците си разследващи данни и огласиха своята версия за съветското " нарушаване ", изяснява изданието.

Според Вашингтон Москва е нарушила поетото обвързване " да не създава и да не тества крилати ракети с наземно базиране и обхват от 500 км до 5500 км, а също по този начин да не има и да не създава пускови установки за такива ракети ".

Става дума за сателитни фотоси, хипотетично доказващи, че Русия е тествала крилата ракета с наземно базиране и обхват, обзет от възбраната.

По думите на Даниъл Коутс, оглавяващ националното разузнаване на Съединени американски щати, Москва е създала новата ракета, тъй като не желае да е обвързана с Договора за РСМО и цели да получи опция за удар по европейските страни от НАТО. Коутс твърди, че Русия към този момент е въоръжила с тази ракета няколко дивизиона.

По данни на вестника, представен от Би Би Си, страните от НАТО не се съмняват, че Щатите са прави, и въпросът в този момент е единствено дали ще включат в изказването си текст за възможните контрамерки на алианса против опасността от Русия.

" Дори в случай че Русия реши да показа подробна информация за ракетата или да я покаже пред аудитория, сами по себе си тези стъпки най-вероятно ще бъдат употребявани от Съединени американски щати в поддръжка на личните им искания ", разяснява пред " Комерсант " специалистът по нуклеарни оръжия Павел Подвиг. " Единственият действителен вид за решение на този спор наподобява е да се реализира политическа договореност договорът да бъде непокътнат. Ако тя бъде реализирана, ще се откри и метод за решение на всички механически проблеми - благоприятни условия има. "

За задачата обаче е належащо взаимно предпочитание за опазване на контракта, много високо равнище на доверие и подготвеност за известни отстъпки. " За жал таман тези условия през днешния ден липсват ", установи специалистът на " Комерсант ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР