САЩ видяха редица грешки от страна на Русия при нахлуването

...
САЩ видяха редица грешки от страна на Русия при нахлуването
Коментари Харесай

Лойд Остин пред CNN: Руските военни допуснаха грешки в решенията и действията си в Украйна

САЩ „ видяха редица неточности ” от страна на Русия при нахлуването ѝ в Украйна, съобщи американският министър на защитата Лойд Остин в изявление за CNN, взето в София. Днес той е на публично посещаване у нас. По думите му руснаците „ не са напреднали толкоз бързо, колкото биха желали “.

Остин добави, че Москва се е „ борила с логиката ” и не е видяла доказателства за „ положително потребление на тактическото разузнаване ”, нито „ консолидиране на въздушния потенциал с наземна маневра ”.

„ Има редица неща, които чакахме да забележим, само че просто не ти видяхме. Руснаците в действителност имаха някои проблеми. Така че доста от техните догатки не се потвърдиха ", сподели той.

От началото на нашествието в Украйна преди близо месец, съветските войски бомбардираха и унищожиха огромни елементи от градове, в това число Мариупол и Харков, само че Украйна съумя да попречи на Русия да превземе огромни елементи от страната, в това число столицата Киев.

„ Мисля, че (Русия) си е представяла, че ще се движат бързо и доста бързо ще завладяват столицата. Те не съумяха да създадат това “, сподели шефът на Пентагона. Остин също беше запитан за позицията на Китай във връзка с войната. Пекин е посочил известна подготвеност да даде помощ на Русия, съгласно дипломатическа депеша на Съединени американски щати до съдружниците.

В петък президентът Джо Байдън се опита да разубеди китайския президент Си Дзинпин да спомага на Русия, като предизвести китайския си сътрудник по време на 110-минутен видео диалог за следствията за Пекин, в случай че той окаже материална поддръжка на Москва. Остин сподели пред CNN, че е „ мъчно да се каже ” какво ще направи Китай и отхвърли да спекулира.

Министърът на защитата сподели, че в случай че Съединени американски щати вкарат зона, неразрешена за полети, това ще изисква управление на небето, ангажиране на съветски самолети и унищожаване на самолетни системи в Украйна, Беларус и Русия.

„ Това би означавало, че сме в борба с Русия. Това са две нуклеарни страни, които никой не желае да види да вземат участие в спора. Това не е добре за района. Не е добре за света “, сподели той.

Той сподели, че Съединени американски щати са фокусирани върху даването на помощ за Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР