САЩ възнамеряват да обявят Черно море за зона на стратегическите

...
САЩ възнамеряват да обявят Черно море за зона на стратегическите
Коментари Харесай

Георги Марков: Байдън уби Украйна, а ако САЩ влезе в Черно море, патакламата с Русия ще е невиждана

Съединени американски щати имат намерение да разгласят Черно море за зона на стратегическите си ползи с умишлен закон, който към момента е проекто подобен. В него се заявява, че интерес на Съединени американски щати е да поддържат напъните за попречване на разпространяването на по-нататъшен въоръжен спор в Европа посредством признание на Черноморския район като сцена на съветска експанзия.

В същото време от ден на ден и повече западни и американски медии пишат за неуспехите на Украйна на фронта и по какъв начин войната за украинската страна е окончателно изгубена.

Според военни специалисти Вашингтон към този момент има намерение войната да се ограничи в нашия район, т.е. да бъдем включени и ние.

Коментар и разбор на някогашния парламентарен арбитър и политически анализатор Георги Марков.

- Г-н Марков, вашият материал за истината за войната в Украйна и смъртната присъда на Тръмп предизвика сериозен интерес - 300 000 читатели. Сега сте написал фрапантен пост във Facebook: “Байдън и Джонсън убиха Украйна “...

- Това са думи на знаменит специалист по външна политика и водещ западен ценител на Русия - Фиона Хил в влиятелното издание Foreign Policy. Добре позната е у нас, като президентски консултант и върховен чиновник в Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати. Преди години се срещна с Цветан Цветанов и похвали премиера Борисов за Венецуела.

Според нея планът за Истанбулското съглашение между Русия и Украйна е бил на бюрото на Байдън и руснаците не са желали доста - Украйна да се откаже от участие в НАТО и да запише неутралитет в Конституцията си. Като получат гаранции за сигурност и руснаците се изтеглят още март-април. Документът обаче е отритнат от Байдън и след това от Джонсън, които дават обещание на Зеленски цялостна военна, финансова и медийна поддръжка.

Фиона Хил твърди, че Байдън и Джонсън в действителност убиха Украйна в настоящия й тип и не е ясно ще има ли такава страна на картата и в какъв тип. Според нея е явно, че Русия ще отиде до дъно, тъй като няма различен избор и повече няма да договаря. " Всички договаряния завършиха в Истанбул “, приключва публикацията й, поместена в " Magyar Hirlap “.

- На този декор Америка разгласи нова Черноморска тактика за нахлуване в Черно море, в която Румъния и България ще играят значима роля...

- Ами ще си играем с огъня. Има Международно съглашение от Монтрьо от преди доста години, по което България е страна. То регламентира режима на прекосяване на военни съдове през Черноморските проливи и дава цялостен надзор на Турция върху тях. Как ще реагира Ердоган на сходно американско упражнение е мъчно да се планува. Турция е член на НАТО, само че й трябват доста пари за възобновяване от земетресението.

Но по какъв начин ще реагира Русия е повече от несъмнено. Тя няма да допусне по никакъв начин Черно море да стане американско. Ще има боен конфликт, невъобразим до момента, а от патакламата, ще избягат освен туристите, само че и рибата. Прочее, Горбачов, Бог да го елементарни, ще се обърне в гроба.

- Защо? 

- Ами тъй като днешната прокси война на Америка с Русия в Украйна, не може да се преглежда изолирано освен от Майдана 2014, само че и от събитията 1989 1990 година

Горбачов не беше просто измамен, а тежко излъган, че НАТО няма да се уголемява на изток. Така той се съгласи да изтегли 300 000 руски бойци от Германска демократична република, с цел да се случи Обединението на Германия. Вярно е, че уверения му даваха политици от ранга на Рейгън, Кол и Тачър. Но истината е, че е бил доста доверчив. Направо си е за учебник. Елцин също. Пийна една водка и ощипа по дупето пред цялостен сват секретарката на публична, среща с Бил Клинтън, който едвам не пропадна от смях. Още е пред очите ми... С кърпички си триеше сълзите. 

Путин също е посвоему доверчив, както призна, че Меркел и Макрон крепко са го лъгали с Минските съглашения. Но това беше до тук. Както споделя госпожа Хил, в чиято информираност и подготвеност не може да се съмняваме, Русия е подготвена на всичко.

- Но кое постанова този Черноморски фронт?

- Ами тежкият неуспех на Байдън и Зеленски в Украйна. Вече всички западни анализатори, та даже и неолибералните медии признават, че е неосъществим поврат в интерес на Украйна. За жал жертвите са над половин милион, осакатените над 50 000, избягалите милиони, 20% е изгубената територия на страната. Гледах фрагменти по унгарската телевизия и видях с очите си съпротивата против насилствената готовност в Одеса и Запорожието. Всъщност, ерата “Байдън-Зеленски “ ще завърши с цялостно крушение през 2024 година

- Защо мислите по този начин? 

- Примката към фамилия Байдън и покупко-продажбите и за милиони около Украйна, се стягат. Вчера републиканецът Елиас Стефани разгласява “ПРОКЛЕТА СНИМКА " във Fox News на вицепрезидентът Джо Байдън и неговия консултант Хохщайн на борда на Аir Force Two от декември 2015 година на път за, Киев. Там Байдън натиска президента Порошенко да уволни основния прокурор Виктор Шокин, който проверява Burisma, в чийто ръб е синчето му Хънтър против заплата от 50 000 $ на месец. Байдън-баща е плашил Порошенко със прекъсване на 1 милиард $ помощ.

Изтекоха и писмени доказателства, че вицето Байдън се е срещал във Вашингтон. В кафе “Милано “ с изпълнителния шеф на Burisma на име Пожарски, който споделя: “Благодаря ти Хънтър, че ми оказа помощ да се срещна с татко ти! “.

Шефът на Надзорната Комисия в Камарата Джеймс Комър към този момент разгласява и банкови преводи за милиони към фамилия Байдън от Украйна. Според Fox News, Бахдън няма по какъв начин да победи Едуард Кенеди-Младши на вътрешните избори на Демократите. Прочутият професор по право преди месеци беше покъртен от жертвите в Украйна и сходно на Тръмп, обвинява Байдън за войната.

- Казахте Тръмп. Предстоят първите диспути сред претендентите на Републиканската партия. Тръмп ще взе участие ли?

- Президентът Тръмп даде през вчерашния ден даде се разбере, че е отказал да подпише декларация за присъединяване в дебатите, които Fox News провежда на 23 август. И е прав! С кого да дебатура? Ами без Де Сантис, всички са под 5%. Де Сантис пък има 17% срешу 54% на Тръмп, което признават и неолибералните медии. Очаквам събота и неделя Тръмп да има обществени предизборни прояви. Тръмп е събитие надхвърлящи рамките на Републиканците.

- За Европа нищо не казвате...

- Тези дни изданието " Политико “ установи, че в случай че Евроизборите са в този момент, Консерваторите и промени същите на Качински, Мелони и Абаскал, ще имат 89 депутата и ще са трета мощ в Европарламента, с 23 депутата допълнително от 2019-а. Формациите на Салвини, Льо Пен и “Алтернатива за Германия “ ще са също с увеличено посланичество със 77 евродепутата.

Моля те събери 89 с 77, добави и 14 евродепутати на Виктор Орбан, който още не е споделил с кого ще е. Май се получава, че радикалната европейска десница ще е Първа политическа мощ и ще мине ЕНП и ПЕС. А нека да им пристигна акълът на Макрон, Щолц и Вебер, но едва ли! Я виж Шолц по какъв начин се е смълчал. Какво да каже, като след глупавата му политика, че “Алтернатива за Германия “, му води във всички изследвания.

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР