САЩ въвеждат за пристигащите със самолет задължително изискване за отрицателен

...
САЩ въвеждат за пристигащите със самолет задължително изискване за отрицателен
Коментари Харесай

САЩ въвеждат задължителен COVID тест за пристигащите със самолет

САЩ вкарват за идващите със аероплан наложително условие за негативен тест за COVID-19.

От 6 декември всички жители, без значение от имунизационния им статус, които идват в Съединени американски щати с въздушен превоз, би трябвало да показват пред самолетната компания негативен резултат от NAA тест (вкл. PCR) или антигенен тест, изработен до 24 часа преди качването в самолета.

По информация на посолството ни във Вашингтон, освободени от това условие са децата до 2-годишна възраст, както и жителите, преболедували COVID-19 през последните 90 дни.

Преболедуването е належащо да се потвърди по едно и също време с показване на два документа: позитивен резултат от тест за COVID-19, изработен до 90 дни преди пътуването, както и документ за изцеление от здравно заведение или от доктор с дата и автограф.

Друго условие към идващите с въздушен превоз в Съединени американски щати е, да попълнят и показват форма по пример, която е налична.

Припомняме, че жителите, идващи по въздух в Съединени американски щати, са длъжни да показват на самолетната компания и доказателство за приключена имунизация против COVID-19 с ваксина или утвърдена за непрекъсната или изключителна приложимост от Агенцията по храните и медикаментите на Съединени американски щати или от Световната здравна организация.

Подборности за ограниченията при влизане в Съединени американски щати може да намерите на формалния уебсайт на Министерство на външните работи в рубриката „ Коронавирусът – по какъв начин да пътуваме “, както и.

При потребност от подпомагане българските жители в Съединени американски щати могат да се обръщат към посолството на Република България във Вашингтон на телефон: +1 (202) 387-5770; генералното консулство на България в Лос Анджелис на следните телефонни номера: +1 310 478 6700 и дежурен телефон в извънработно време: +1310 437 3606; генералното консулство на Република България в Чикаго на телефонни номера: +1 312 867 1904, +1 312 752 0661; генералното консулство на България в Ню Йорк на следния телефонен номер: +1 212 935 4646. Сигнали може да се подават и посредством имейл адресите на дипломатическите ни представителства в Щатите:

,,

,
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР