САЩ въведоха санкции срещу държавната петролна компания на Венецуела -

...
САЩ въведоха санкции срещу държавната петролна компания на Венецуела -
Коментари Харесай

САЩ въведоха санкции срещу държавната петролна компания на Венецуела

САЩ вкараха наказания против държавната петролна компания на Венецуела - PDVSA, и приканиха военните в латиноамериканската страна да поддържат мирното предаване на властта, съобщи Би Би Си.

Информацията беше огласена от съветника на президента Доналд Тръмп по националната сигурност - Джон Болтън.

Той съобщи, че Николас Мадуро и сподвижниците му към този момент няма да могат да разграбват активите, които принадлежат на венецуелския народ.

Блокирани са активи за 7 милиарда $.

Припомняме, Съединени американски щати и над 20 други страни признаха ръководителя на Народното събрание Хуан Гуайдо за законен краткотраен водач на Венецуела.

Междувременно министърът на финансите Стивън Мнучин разясни, че американските управляващи ще разрешават осъществяването на някои транзакции на дъщерната компания на PDVSA - Citgo Petroleum в Съединени американски щати, само че средствата ще отиват в блокирана сметка, до която Мадуро и обкръжението му нямат достъп.

PDVSA е главен източник на приходи за Венецуела.

По думите на Мнучин, глобите може да бъдат анулирани, в случай че контролът над държавната компания бъде предаден на краткотрайния президент Хуан Гуайдо или на определено при нови избори демократично държавно управление.

Гуайдо разгласи, че упълномощил на депутатите да образуват нов управителен ръб на PDVSA.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР