САЩ уведомиха Русия, че няма да обменят информация за своите

...
САЩ уведомиха Русия, че няма да обменят информация за своите
Коментари Харесай

САЩ спират да дават информация за ядрените си бойни глави на Русия

САЩ уведомиха Русия, че няма да обменят информация за своите нуклеарни сили, съобщи през днешния ден представител на Белия дом и посочи, че смяната е обвързвана с решението на Москва краткотрайно да спре присъединяване си в контракта " Нов СТАРТ ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Съгласно интернационалното право Съединени американски щати имат право да отговорят на съветските нарушавания на контракта " Нов СТАРТ ", като подхващат съразмерни и обратими ответни ограничения, с цел да убедят Русия още веднъж да съблюдава своите отговорности ", сподели представителят.

" Това значи, че защото декларираното от Русия преустановяване на контракта " Нов СТАРТ " е незначително от правна позиция, Съединени американски щати имат правна опция да спрат осъществяваните от тях два пъти годишно актуализации в отговор на съветските нарушавания ", се показва още в изказването му.

Обменът на информация, като да вземем за пример броя на бойните глави и бомбардировачите в избрани бази, е част от съглашението Нов СТАРТ, показва ДПА.

Говорителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби даде да се разбере, че обменът на данните ще бъде обновен само когато и Русия е подготвена да го направи.

Договорът за ограничение на оръжията " Нов СТАРТ " е единственото останало огромно съглашение за надзор на въоръженията сред Съединени американски щати и Русия. Договорът лимитира нуклеарните арсенали на двете страни до 800 системи за доставка и 1550 оперативни бойни глави всяка.

Путин съобщи, че стъпката му не е излизане от съглашението и че Русия към този момент желае да продължи да се придържа към контрактуваните горни граници за нуклеарните оръжия.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР