САЩ участвали във войни?Не. Те ги произвеждат.В едно ведомство  не

...
САЩ участвали във войни?Не. Те ги произвеждат.В едно ведомство  не
Коментари Харесай

САЩ УЧАСТВАЛИ ВЪВ ВОЙНИ? НЕ. ТЕ ГИ ПРОИЗВЕЖДАТ. ВОЙНАТА НЕ Е ЗА ДА СЕ РЕШИ ПРОБЛЕМ ИЛИ ЗАЩИТИ ДЕМОКРАЦИЯТА, А ДА СЕ УСВОИ ТРИЛИОНА

САЩ взели участие във войни?

Не. Те ги създават.

В едно ведомство  не може да намалее работата или да има потребност от съкращения. Когато това се случи, или се посегне на бюджета, служителите си измислят работа. Закон на бюрокрацията.

Работата на Пентагона е войната, в случай че я няма, те ще я произведат. Просто и ясно, като къпана манекенка.

Няма значение желае ли я някой, на чиновника е нужна.

Когато има структуроопределящ бранш като ВПК и Пентагона, войната е част от произведствения развой, а не средство за решение на кофликти.

Войната е артикул, не е последна нужда. Запомнете.

Бюджета на Пентагона с всички околни  организации и спомагателни разноски е към: 1$ трилион приблизително годишно.

За 1989-2022 са изхарчени към 33$ трилиона.

За 1989 година дълга на Съединени американски щати е 2.8$ трилиона.

За 2021 дълга е 30$ трилиона.

Прогноза за 2022 –  32.3$ трилиона.

Значи за 30 години имаме 1$ трилион год. разноски и 1$ трилион год. се усилва дълга. Аз в съвпадения нямам доверие.

Имаме след рухването на Съюз на съветските социалистически републики 32 години народна власт, което ще докара до 32$  трилиона дълг.

Ако разгледаме бюджетите към Пентагона, ще забележим, че максимален спад има в интервала 1990 – 1997г.

През 1997 година стартира разширението на НАТО, а през 2001 се случи офанзивата на кулите в Съединени американски щати и те оповестиха световна война на терора.

Кулите паднаха, но доста в точния момент.

Таман Пентагона и ВПК бяха тотално изгубили естествения си зложелател и никой не щеше да им дава пари.

Знаменитите думи на Harry Stoneciper вице-президент на Боинг през Октомври 2001 година:

„..any members of Congress who doesn’t vote for the funds we need to defend this country will be looking for a new job after next November..“

Превеждам:

– Дайте ни кинти или ще ви уволним!

Само войната в Афганистан е 14$ трилиона.

Къде са кинтите, знаят  група СавеЦки учени и остарели баби. А и бързо си тръгнаха  оттова,  а и документите останаха при талибаните. Ех, тез неприятни талибани.

Огромен мит и легенда е, че Съединени американски щати атакуват страни с цел да ги ограбят. Да, в случай че изпадне некой $, добре пристигнало, само че никой не го интересува това.

Важен е трилиона, годишния.

Колко можеш да вземеш от Либия? От Афганистан, Ирак?  Ми 100, 200, айде 300 милиарда…и какво? И за какъв брой години ги взимаш? Или нефт? Ами защо ти е нефт като държиш и Саудитска Арабия и най-голямата ти база е в Катар? Може ли да бъде водещ грабежа на нефт? Не, естествено.

Водещ е трилиона.

Той е сигурен и си капе всяка година.

Това е голяма сума. Годишно.

Интересно е че топ 5 от подизпълнителите са: Lockheed Martin, Rayteon, Northrop Grumman, General Dynamics,  Boeing. Само от Афганистан са прибрали 2$ трилиона. Четири от 5-те последни Секретари на защитата, също са техни чиновници.

Пак ли съвпадане?

Другото забавно е че Пентагона не предстои на одит.

Трилиона се харчи без инспекция и без одит.

Ей така на.

„Some Senators want to change that the Department of Defence had its first independent financial audit in 2017. After three failed attempts, lawmakers are losing their patience. A new bil could impose financial penalties on tbe DoD..“

Превеждам:

„..Помъчихме  се 2017 година  да проверим Пентагона за пръв път, но греда. Още два пъти се мъчихме и отново греда. Май ще гласуваме закон, в случай че мине, де…“

Братята Американци са огромни борци за бистрота и срещу корупцията. Стига да не се отнася за тях. Защото в Пентагона няма корупция, те напряко я вършат на равнище Държавна политика! 

На Вашия непретенциозен въпрос:

– За какво им е на Съединени американски щати това, откакто $ е аварийна валута в света и държат международната финансова система?

Ами то едното е вързано за другото. Трябва да се проектира военна мощност с цел да се пази тази валута. А и на някой може да му хрумне да се откаже от $. Например… Либия?  Е, не става. Тогава идват кучетата.

Другия значим миг е, че кучетата би трябвало да се хранят. Защото ще се извърнат и изядат стопанина. Обаче, също идва миг в който кучетата излизат отвън надзор. Момента май е близо…

Та..

Войната е произвеждане. Без значение нужна ли е на Света или не. И няма страна, която да може да даде толкоз пари на Съединени американски щати, в сравнение с те сами да си напечатат.

Затова, машината ще работи.

Сега ще се пренасочат към галактически технологии и към наливане на пари в Пасифика. Щото нали Китай и Русия са проблем.

А дали ще има други войни?

Да, биха могли да произведат война, АКО страната против която е войната не членува на никое място и не може да се отбрани и не е дружеска на Русия и Китай.

А такива съвсем не останаха.

Защото войната не е с цел да се реши проблем или да се отбрани демокрацията, а да се усвои трилиона.

И дума да не става да мрат американци. Това е работа, не бойни дейности. Вие нали разбирате, че приказваме за пари не за идеали?

Ние няма от какво да се боим. Платихме си рекета и си купихме Ф-16, който по актуалните военни ограничения е като да си купиш Жигули.

Политическа партия: Картинките и източниците, които съм употребил са от Бюджетния офис на DoD и публични статистически данни на GD на Съединени американски щати.

Да не помислите че е кметството на град Воронеж и групата за отбрана на Путин?

Нищо, че Воронеж е суверенна Британска територия…

Тодор Ангелов
Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР