САЩ трябва да използват настоящия икономически подем за съкращаването на

...
САЩ трябва да използват настоящия икономически подем за съкращаването на
Коментари Харесай

МВФ: САЩ да използват икономически подем, за да намалят дълга си


Съединени американски щати би трябвало да употребяват сегашния стопански напредък за съкращаването на своя върховен държавен дълг. Това предложи шефът на Международния валутен фонд Кристин Лагард на конференция в навечерието на есенната сесия на управителните органи на МВФ и Световната банка.

„ Смятаме, че Съединени американски щати би трябвало да се възползват от икономическия напредък и да се опитат да понижат своя недостиг и да съкратят, не да усилват своя държавен дълг “, означи тя, добавяйки, че Фондът е преразгледал прогнозите си за Съединени американски щати в посока доста покачване.

Лагард поддържа данъчната промяна в страната. „ Реформата на корпоративния налог е промяна, която ние предлагаме и се радваме да забележим. Ние призовавахме Съединени американски щати да я проведат “, означи шефът на МВФ.

Според оценката на МВФ, суверенният държавен дълг на Съединени американски щати ще нарасне от 108% през 2017 година до 117% през 2023 година Икономистите покачиха прогнозата за Съединени американски щати през 2018 и 2019 година с 0,6 процентни пункта и 0,9 процентни пункта надлежно до 2,9% и 2,7%. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР