САЩ смятат да запазят военно присъствие в северната част на

...
САЩ смятат да запазят военно присъствие в северната част на
Коментари Харесай

САЩ смятат да запазят военно присъствие в Сирия и след разгрома на Ислямска държава


Съединени американски щати считат да запазят военно наличие в северната част на Сирия и след разгрома на групировката " Ислямска страна ", в това число с цел да не позволен там възобновяване на контрола от подкрепяните от Иран сирийски държавни войски, написа в. " Вашингтон пост ".

По данни на Пентагона в този момент в Сирия има 503 американски военнослужещи.

Поражението на ИД скоро може да се окаже неизбежно и тогава американските военни губят съображение да се намират на територията на Сирия. Изтеглянето на американските бойци може да разреши на силите на сирийския президент Башар Асад да открият надзор в останалите региони на Сирия, което ще подсигурява политическото оцеляване на Асад, а това ще е победа и за съдружника му Иран, написа изданието.

За попречване на този излаз Съединени американски щати възнамеряват да оставят свои войски в Северна Сирия, където те са обучавали и подкрепяли Сирийските демократически сили (СДС) в битката им с ИД. Вашингтон желае да сътвори в тези региони нови управнически структури, които не са свързани с Дамаск.

Подкрепата за бунтовниците от Съюз на демократичните сили, които са формирани най-вече от кюрди, ще разреши и да се окаже напън на Асад той да направи отстъпки на Женевските мирни договаряния под егидата на Организация на обединените нации, отбелязва " Вашингтон пост ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР