САЩ смятат, че все още е твърде рано да се

...
САЩ смятат, че все още е твърде рано да се
Коментари Харесай

Американски военен представител: Рано е да се каже дали срещу Северен поток е извършен саботаж

САЩ считат, че към момента е прекомерно рано да се каже дали против газопроводите " Северен поток " е осъществен сабораж, съобщи американски боен представител, макар опасенията на съдружниците на Вашингтон, че става дума за умишлени дейности, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Все още има доста неясноти ", сподели на брифинг за кореспонденти в Пентагона военният представител на Съединени американски щати, който пожела да остане неизвестен. " Доколкото знам, доста от нашите сътрудници са стигнали до извода, че става дума за бойкот. Ще бъда прям - на този стадий не мога да ви кажа нищо сигурно. "

Помолен да разяснява дали може да бъде изключена всякаква замесеност на Съединени американски щати в течовете, американският боен представител съобщи: " По никакъв метод не сме забъркани ".

В Белия дом бяха внимателни, когато бяха помолени да разясняват вероятни ответни дейности, само че признаха, че са обезпокоени от всевъзможни набези против сериозна инфраструктура на съдружници от НАТО.

" Не желая да задминавам следствието ", сподели представителят на американското президентство Карин Жан-Пиер.

Попитан дали Пентагонът оказва някаква помощ на следствието да вземем за пример посредством подводници или други военни качества за деяние под вода, цитираният неназован американски боен представител отговори, че към този момент никой не е желал сходна помощ от Съединени американски щати.

Американският министър на защитата Лойд Остин е предложил помощ в телефонен диалог с датския си сътрудник, заяви почитан боен източник от Съединени американски щати, също поискал анонимност.

Военноморските сили на Съединени американски щати оповестиха, че са подготвени да окажат подпомагане на съдружниците във връзка с " Северен поток " " в тясна съгласуваност " с тях.

Евросъюзът през вчерашния ден даде обещание корав отговор на всяко съзнателно осуетяване на енергийната си инфраструктура, откакто разгласи, че подозира бойкот след откритите течове по подводните съветски тръбопроводи към Европа.

Руското посолство в Дания съобщи, че всеки бойкот против газопроводите " Северен поток " е посягане против енергийната сигурност на Русия и Европа.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР