САЩ ще се защитават, ако Китай застраши суверенитета ни, заяви

...
САЩ ще се защитават, ако Китай застраши суверенитета ни, заяви
Коментари Харесай

Байдън: САЩ ще се защитават, ако Китай застраши суверенитета ни

САЩ ще се пазят, в случай че Китай заплаши суверенитета ни, съобщи американският президент Джо Байдън в речта " За положението на съюза ", съобщи ДПА.
Байдън сподели, че Вашингтон е подготвен да си сътрудничи с Пекин по въпроси, които са от интерес на Съединени американски щати, и в името на богатството на света.
" Но не оставайте с неправилно усещане. Както декларирахме пределно ясно предходната седмица - в случай че Китай заплаши суверенитета ни, ще защитим страната си. Както и направихме ", посочи американският водач.

Думите на Байдън са свързани със свалянето в неделя на китайски балон, който навлезе в американското въздушно пространство и за който се допуска, че е бил употребен за шпионски цели. Балонът бе свален от Съединени американски щати с ракета край крайбрежията на щата Южна Каролина.

Байдън акцентира, че ясно е декларирал на китайския президент Си Цзинпин, че Съединени американски щати желаят състезание, само че не и спор.
" Няма да се оправдавам за това, че влагаме, с цел да създадем Америка мощна. Инвестираме в американски нововъведения, в промишлености, които ще дефинират бъдещето и които китайското държавно управление желае да господства ", разясни американският президент.
" През миналите две години демокрациите станаха по-силни, а не по-слаби. Авторитарните режими станаха по-слаби, а не по-силни ", сподели Джо Байдън.

 

Светът е изправен пред съществени провокации, съобщи президентът.
" Съюзниците се засилват, харчат повече и вършат повече. Появяват се мостове сред сътрудниците в Тихоокеанския район и тези в Атлантическия район и тези, които залагат против Америка, схващат какъв брой са сбъркали. Никога не е добра концепция да залагаш против Америка ", безапелационен бе Байдън.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР