САЩ ще призоват съюзниците си от групата на Г-7 да

...
САЩ ще призоват съюзниците си от групата на Г-7 да
Коментари Харесай

Байдън ще настоява пред съюзниците от Г-7 да действат срещу принудителния труд в Китай

САЩ ще призоват съдружниците си от групата на Г-7 да усилят натиска върху Китай по отношение на потреблението на насилствен труд в северозападния китайски Синцзян-Уйгурски самостоятелен регион, където има мюсюлманско уйгурско малцинство, заяви почитан чиновник в Белия дом, представен от Ройтерс.

През юни президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще участва персонално на срещата на най-развитите стопански системи от Г-7 във Англия, където се чака да се концентрира върху определяното от него като стратегическо съревнование сред демократичните и автократичните страни, изключително Китай.

Далийп Сингх - заместител на съветника по националната сигурност на Байдън и зам.-директор на Националния стопански съвет, сподели, че срещата на Г-7 в Корнуол ще се концентрира върху здравната сигурност, синхронизирания стопански отговор на пандемията от COVID-19, съответни дейности против климатичните промени и "издигане на споделените демократични полезности в границите на Г-7 ".

Това са съдружници единомишленици и ние желаеме да предприемем осезаеми и съответни дейности, които демонстрират готовността ни да се координираме против непазарни стопански системи, като Китай, сподели Сингх. Китай отхвърля обвиняванията в нарушение на човешки права и отговори с наказателни ограничения против Европейски Съюз на оповестените предишния месец от Съединени американски щати, Европейски Съюз, Англия и Канада взаимни наказания.

Днес на уеб страницата на китайското външно министерство беше поместено изказване на министър Ван И, че казусът на Синцзян-Уйгурския самостоятелен регион в Северозападен Китай не е обвързван с неспазване на религиозни свободи или нарушение на правата на индивида, а с интернационална антитерористична активност, съобщи ТАСС.

Проблемите, свързани със Синцзян, не се отнасят до права на индивида, национални или религиозни въпроси. Те имат директно отношение към тероризма, сепаратизма и екстремизма, е показал Ван на видеоконференция с представители на американския Съвет по интернационалните връзки, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР