САЩ ще помогне на икономиката си с близо 500 милиарда.

...
Коментари Харесай

Още финансова подкрепа за бизнеса и болниците в САЩ />Реклама / Ads
САЩ ще помогне на стопанската система си с близо 500 милиарда. Пакет в поддръжка на дребния, междинен бизнес и лечебните заведения оттатък океана бе утвърден от Камарата на представителите. По-рано пакетът от стопански ограничения бе утвърден и от Сената.
Към днешна дата общата стойност на отпуснатите от страната средства за битка с COVID-19 доближава рекордната сума от близо 3 трилиона $.

Икономическата рецесия в Съединени американски щати се задълбочава. Безработицата поради епидемията удари рекордни равнища в пъти над тези по време на Голямата меланхолия. В момента без приходи са над 22 милиона американци, а цифрата бе достигната единствено в границите на няколко седмици. За съпоставяне рецесията по времето на Голямата меланхолия остави без работа 650 хиляди души.

Извънредното състояние в Съединени американски щати стопира стопанската система на страната, а това докара и до неодобрение от страна на жителите. От няколко дни в страната има митинги, а жителите приканват да се върнат на работа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР