САЩ ще отменят вносните мита върху украинската стомана за една

...
САЩ ще отменят вносните мита върху украинската стомана за една
Коментари Харесай

САЩ отменят митата върху украинската стомана за една година

САЩ ще анулират вносните мита върху украинската стомана за една година, съобщи ДПА, базирайки се на управляващите в двете страни.
Целта на мярката е да бъде облекчена стопанската система на разкъсваната от война Украйна.

Министерството на търговията на Съединени американски щати заяви, че митото от 25 % върху вноса на стомана, наложено от предходния американски президент Доналд Тръмп през 2018 година, ще бъде отстранено, с цел да " бъде подсилена една от най-важните украински промишлености ".

Украинският министър председател Денис Шмигал написа в " Туитър ", че въпросът е бил разискван по време на неговото посещаване във Вашингтон предишния месец. " Благодарен съм за бързите решения в интерес на Украйна ", сподели той.

Стоманата е един от главните източници на задгранична валута за Украйна , отбелязва ДПА. Два завода за стомана в пристанищния град Мариупол бяха разрушени след началото на съветската инвазия през февруари. Освен това украинските пристанища на Черно море са подложени на обсада от Русия. Според някои оценки украинското икономическо произвеждане се е свила на половина от началото на войната.

" Украинската стоманодобивна индустрия е от неповторимо значение за икономическата непоклатимост на страната. В нея работят 1 от всеки 13 украинци, и те получават положително възнаграждение ", разяснява министерството на търговията на Съединени американски щати. " Много от заводите за стомана на Украйна не престават да заплащат, изхранват и даже подслоняват своите чиновници по време на военните дейности. Въпреки воденето на боеве наоколо до тях, някои украински фабрики за стомана даже са възобновили производството ", написа още в изказването.

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън последователно отстранява митата върху стоманата, които бяха наложени против редица страни при ръководството на Тръмп, отбелязва ДПА. Наскоро бяха оповестени съответни съглашения с Япония и Англия .
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР