САЩ ще одобрят нов пакет военна помощ за Украйна, прогозира

...
САЩ ще одобрят нов пакет военна помощ за Украйна, прогозира
Коментари Харесай

Столтенберг: Американският Конгрес ще одобри новия пакет с помощ за Украйна

САЩ ще одобрят нов пакет военна помощ за Украйна, прогозира генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на тирада на интернационален конгрес в Давос, Швейцария.
 
" Съединени американски щати предоставиха дружно с европейските съдружници голямо количество военна помощ на Украйна. Виждам избрани различия, само че съм уверен, че Конгресът на Съединени американски щати ще се споразумее за пакет за Украйна ", сподели той, отговаряйки на въпроси на CNN.
 
Генералният секретар на НАТО обърна внимание на обстоятелството, че съдружниците, по-специално Германия и Обединеното кралство, оповестиха нови пакети от помощи за Украйна и изрази вяра, че Конгресът ще вземе решение в близко бъдеще.
 
В същото време той изрази и убеденост, че без значение от резултатите от изборите, " Съединени американски щати ще останат предан член на Алианса ". Той изрази това мнение в отговор на въпрос за евентуалната победа на Доналд Тръмп на идните американски избори.
 
Столтенберг добави, че главната рецензия от страна на администрацията на Тръмп по време на неговото управление е, че съдружниците от НАТО не финансират задоволително защитата, само че европейските страни в последно време са нараснали финансирането в тази област.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР