САЩ ще наложат нови санкции на Русия, както и на

...
САЩ ще наложат нови санкции на Русия, както и на
Коментари Харесай

И войната, и газът. Нови санкции на САЩ атакуват силата на Русия като водещ енергиен доставчик

САЩ ще наложат нови наказания на Русия, както и на Беларус, заяви Белият дом. Ограниченията ще обиден „ способността на двете страни да поддържат военната си експанзия “ и „ с времето “ ще понижат статута на Русия като водещ снабдител на енергийни запаси “.

Това е четвърти пакет ограничения, които се подхващат в отговор на съветската военна експанзия против Украйна, почнала на 24 февруари. Оттогава Вашингтон неведнъж предизвести, че ще наложи невиждани ограничения, с които да отслаби способността на Русия да води войни.

Новите наказания се отнасят до 22 съветски компании от сферата на военната индустрия. Ще бъде въведен надзор и върху износа на технологии, нужни на Русия за нейните предприятия в областта на преработката на петрол и газ.

Отделно от това ще бъде въведен и надзор върху вноса на високотехнологична продукция в Беларус, която страната на собствен ред дава на Русия.

Целта на новите наказания е в това число „ да отслабят съветския защитителен бранш и военната мощност на Русия за идващите години, да повлияят на най-важните съветски източници на приходи “, написа в.

В него се прецизира, че Съединени американски щати и съдружниците им координирано ще освободят 60 млн. барела петрол от стратегическия запас.

„ Съединени американски щати и съдружниците ни нямат стратегически интерес от това да се понижат световните енергийни доставки (…). Но за нас е от огромен интерес с времето да понижим статуса на Русия като водещ снабдител на енергийни запаси. Мерките, които взимаме, могат да оказват помощ за постигането на тази цел, като наред с това се защитят американските консуматори “, се споделя още в известието.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР