САЩ ще доставят допълнителни количества втечнен природен газ за Европа,

...
САЩ ще доставят допълнителни количества втечнен природен газ за Европа,
Коментари Харесай

САЩ ще доставят втечнен газ на ЕС, за да разбият руската хегемония

САЩ ще доставят спомагателни количества полутечен природен газ за Европа, с цел да й оказват помощ да понижи зависимостта си от съветския газ, разгласи публично президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, представен от Ройтерс.

" Днес договорихме взаимен проект за постигането на тази цел, до момента в който в същото време ускоряваме напредъка си към бъдеще нач иста сила ", сподели американският държавен глава в Брюксел.

Ангажиментът на Съединени американски щати да дават спомагателни 15 милиарда куб метра газ е огромна стъпка към понижаване на зависимостта от съветския газ, съобщи председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Това евентуално ще изисква нови уреди за импорт на полутечен природен газ, като съгласно Белия дом партньорството е ориентирано и към понижаване на зависимостта от изкопаеми горива в дълготраен проект посредством енергийна успеваемост и различни източници на сила.

Европейски Съюз е под мощен напън да забрани вноса на съветска сила, само че немският канцлер Олаф Шолц предизвести против настояща възбрана на изкопаемите горива в страната, заявявайки, че сходен ход може да провокира криза.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР