САЩ ще доставят допълнителни количества втечнен природен газ за Европа,

...
САЩ ще доставят допълнителни количества втечнен природен газ за Европа,
Коментари Харесай

Официално: САЩ ще доставя втечнен газ на ЕС, за да разбият руската хегемония

Съединени американски щати ще доставят спомагателни количества полутечен природен газ за Европа , с цел да й оказват помощ да понижи зависимостта си от съветския газ, разгласи публично президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, представен от Ройтерс. 

" Днес договорихме взаимен проект за постигането на тази цел, до момента в който в същото време ускоряваме напредъка си към бъдеще нач иста сила ", сподели американският държавен глава в Брюксел

Ангажиментът на Съединени американски щати да дават спомагателни 1 5 милиарда куб метра газ е огромна стъпка към понижаване на зависимостта от съветския газ, съобщи председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. 

Това евентуално ще изисква нови уреди за импорт на полутечен природен газ , като съгласно Белия дом партньорството е ориентирано и към понижаване на зависимостта от изкопаеми горива в дълготраен проект посредством енергийна успеваемост и различни източници на сила.

Европейски Съюз е под мощен напън да забрани вноса на съветска сила , само че немският канцлер Олаф Шолц предизвести против настояща възбрана на изкопаемите горива в страната, заявявайки, че сходен ход може да провокира криза.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР