САЩ ще бъде домакин на финалите във Волейболната лига на

...
САЩ ще бъде домакин на финалите във Волейболната лига на
Коментари Харесай

Официално! САЩ приема финалите на Лигата на нациите в следващите 3 години

САЩ ще бъде хазаин на финалите във Волейболната лига на нациите при мъжете през идващите три години. Новината бе обявена публично по време на разногласието за купата на тазгодишната конкуренция в Лил (Франция), както и на уеб страницата на Международната федерация по волейбол (ФИВБ). Припомняме, че във финалния дуел Русия победи Франция с 3:0 гейма и победи с купата, а Франция приключи със сребърните медали. От своя страна волейболистите на Съединени американски щати завършиха с бронзовите оценки, след победа над Бразилия в дребния край.

Един от претекстовете за решението на интернационалната централа е, че Съединени американски щати са най-големият състезателен пазар в света и водеща нация в спортното развлечение. Разнообразието от спортни дисцпилини, които се развиват и разпространяват - като американски футбол, баскетбол, бейзбол и хокей и работата на прилежащите федерации също са дали мотив на ФИВБ да избере северноамериканската страна за хазаин. От своя страна " янките " дават обещание да употребяват насъбрания опит с цел да обезпечат незабравими прекарвания за почитателите на волейбола.

Споразумението бе подписано от президента Ари Граса и изпълнителният шеф на американската федерация Джейми Дейвис.

Мъжкият тим на Съединени американски щати е втори в света съгласно ранкинга. Шампион на НОРСЕКА, троент олимпийски първенец, завоювал бронз на Олимпийските игри в Рио 2016.

Датите и градовете-домакини за финалите от 2019 до 2021 година ще бъдат оповестени след разискване.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР